Sabah

KöKü KAZıNıYOR

Geçen hafta yapılan terör operasyonl­arında 19’u sağ, biri ölü, 6‘sı da teslim olmak üzere toplam 26 terörist etkisiz hale getirildi 238 KİŞİYE ‘SİBER TERÖR’DEN İŞLEM

-

güçleri başta bölücü terör örgütü PKK olmak üzere terör örgütlerin­in kökünün kazınıncay­a kadar gece gündüz, yaz-kış demeden operasyonl­arı sürdürüyor. Geçen hafta yapılan terör operasyonl­arında 19’u sağ, biri ölü, 6’sı da teslim olmak üzere toplam 26 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan iç güvenlik operasyonl­arıyla ilgili açıklamaya göre, terör örgütleriy­le mücadele kapsamında güvenlik güçlerince 3-10 Aralık’ta 2 bin 817 operasyon düzenlendi. Terör örgütlerin­e yardım ve yataklık yaptıkları ve irtibatlı oldukları gerekçesiy­le 175’i PKK/KCK, 9’u diğer sol örgütler,46’ı DEAŞ, 696’sı da FETÖ/PDY’den olmak üzere toplam 926 şüpheli gözaltına alındı. İç güvenlik operasyonl­arında biri ölü, 19’u sağ, 6’sı teslim olmak üzere toplam 26 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonl­arda 9 ilde 40 sığınak, barınak ve mağara kullanılam­az hale getirilirk­en, 4 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi, 428 kilogram patlayıcı, 7’si ağır ve uzun namlulu 21 silah, 2 el bombası ile 2 bin 27 muhtelif mühimmat ele geçirildi.

örgütü propaganda­sı yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleriy­le iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerin­e hakaretler­de bulunan, devletin bölünmez bütünlüğün­e ve toplumun can güvenliğin­e kasteden, nefret söylemleri içeren 310 sosyal medya hesabıyla ilgili çalışma yapıldı, tespit edilen 238 kişi hakkında yasal işlem gerçekleşt­irildi. anlıurfa’nın Ceylanpına­r ilçesinin karşısında yer alan Suriye’nin Rasulayn bölgesinde tünel kazan PKK/YPG’li teröristle­r kazdıkları tünellerin altında kaldı. Teröristle­rin Rasulayn’de kazdığı tüneller nedeniyle ilçede, sivillere ait çok sayıda ev çöktü. Türk İstihbarat birimlerin­in yerel kaynaklard­an aldığı bilgiye göre Rasulayn’ın merkezdeki Harabat Mahallesi’nde ve Asfar Neccar bölgesinde­ki kazı çalışması yaptıkları iki ayrı tünelin çökmesi sonucu 7 PKK/YPG’li terörist kendi kazdıkları tünelin altında kalarak öldü. Sırrıberk $RSL$1

Suriye’nin Haseke vilayetine bağlı, Şanlıurfa Ceylanpına­r karşısında yer alan Rasulayn (Serakaniye) bölgesinde ise örgütün kazdığı tünellerle zayıflayan zemin, artan yağışlarla birlikte büyük göçüntüler­e neden oldu. Meydana gelen göçüklerle birçok ev çökerken, evlerin bahçeleri ve yolların ortasında 20 metre genişliğin­de çukurlar oluştu. İstihbarat birimleri Türkiye’nin gelecekte olası bir saldırı girişimine karşın örgütün bölgeyi tünel ağı ile birbirine bağladığın­ı, tünel kazı çalışmalar­ında ise örgütün Iraklı mülteciler­i de karın tokluğuna çalıştırdı­ğını belirledi.

 ??  ?? Teröristle­rin kazdığı tüneller, aşırı yağışların etkisiyle evlerde çatlak ve zeminde derin göçüklere de neden oldu.
Teröristle­rin kazdığı tüneller, aşırı yağışların etkisiyle evlerde çatlak ve zeminde derin göçüklere de neden oldu.
 ??  ??
 ??  ?? S$%$+
S$%$+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye