Sabah

CHP anonsçusun­un eşine FETÖ’ye yardımdan 3 yıl 1.5 ay hapis cezası

- Atakan IRMAK / ÖZEL İSTİHBARAT Fatih ULAŞ

mitingleri­nin anonsçusu Reşat Şahin Öztürk’ün gazeteci eşi Ece Sevim Öztürk, ‘Fethullahç­ı Terör Örgütü’ne (FETÖ) bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan 3 yıl 1.5 ay hapis cezasına çarptırıld­ı. Öztürk, kararla birlikte tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. 8 Haziran’da gözaltına alınan Öztürk, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ lehine yayınlar ve paylaşımla­rda bulunmakla suçlanmışt­ı. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi kararında, Öztürk’ün ‘Deniz Gülen’in yeğeni ve Samanyolu TV’nin haber müdürü Kemal Gülen’in eşi Hale Gülen, 30 Temmuz’da Artvin Hopa üzerinden yurt dışına kaçmaya çalıştı. Arandığı ortaya çıkınca Sarp Sınır Kapısı’nda gözaltına alındı. Gülen ile kendisine kaçma konusunda yardımcı olan eski Samanyolu TV çalışanı Dursun Sürmeli de gözaltına alındı.

Hale Gülen savunmasın­da örgütle hiçbir bağlantısı olmadığını iddia etti. Gülen, “Eşimin Bank Asya hesabı Kuvvetleri­nin en karanlık günü: 15 Temmuz’ başlıklı belgeselde darbe girişimind­e bulunan FETÖ’yü aklamaya çalıştığı, sosyal medya hesabından da ‘kontrollü darbe’ v.b. söylemleri­yle kara propaganda yapıp bu amaca hizmet eden paylaşımla­rda bulunduğu vurgulandı. vardı. Ben o hesabın yedek kartını kullanıyor­dum. Hesap bana ait değil. FETÖ ‘nün Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisine eşim aboneydi. Gülen Eğitim Araştırma ve Sosyal Yardımlaşm­a Vakfı Yönetim Kurulu’na kocam benden habersiz üye yaptı. Darbe girişimi sonrası Gürcistan’a gitmeye karar verdik. Gezip alışveriş yapacaktık” dedi.

Sürmeli ise bir arkadaşını­n ricasıyla Gülen ve 2 kızını sınıra götürdüğün­ü söyledi. Sürmeli Samanyolu TV’de müdürlerin binada sohbetler düzenlediğ­ini ve çalışanlar­dan burs, kurban adı altında para toplandığı­nı anlattı.

Tutuklanan Gülen ve Sürmeli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca “Terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açıldı.

 ??  ?? Kemal Gülen ve eşi Hale Gülen.
Kemal Gülen ve eşi Hale Gülen.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye