Sabah

EMNİYET MÜDÜRÜ SALDIRIDA ŞEHİT OLDU

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, tayin nedeniyle bir polis memurunun silahlı saldırısın­a uğradı. Hastaneye kaldırılan Verdi müdahalele­re rağmen kurtarılam­adı

-

Rize’nin Derepazarı ilçesinde görev yapan polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu, dün öğleden sonra İl Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Görev yeri değişikliğ­i için Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek isteyen Saraçoğlu, cep telefonu ve beylik silahını güvenliğe bıraktı. Ardından da Altuğ Verdi’nin makamına girdi. Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ı da çağıran Altuğ Verdi, Saraçoğlu ile yaptığı görüşme sonunda, polis memurunun talebini kabul etmedi. Ö]JU ÖZDEMİR

HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Odadan çıkan polis memuru, cep telefonu ve silahını aldıktan sonra aniden geri dönüp koşarak, yeniden Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin odasına girdi. Ardından da önce Altuğ Verdi’ye, daha sonra da Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile Verdi’nin koruma polisi Yiğit Can Köksal’a ateş etmeye başladı. Yiğit Can Köksal da yaralanmas­ına rağmen karşılık verince, ikili arasında çatışma çıktı. Zanlı, silah seslerini duyan diğer polislerin müdahalesi­yle etkisiz hale getirildi.

Ağır yaralı olan Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, hastanede tüm çabalara rağmen şehit oldu.

YILDIRIM’IN KORUMASIYD­I

Saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin daha önce de Başbakanlı­k Koruma Mürdürlüğü’nde Binali Yıldırım’ın korumalığı­nı yaptığı öğrenildi.

Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay da, olayın 14.50 sıralarınd­a, emniyet müdürü ve personel arasındaki “görüş gününde” yaşandığın­ı ve Verdi’nin boynundan, diğer personelin de göğsünden ve bacağından vurulduğun­u açıkladı. Oktay, şüpheli polis memurunun, silahı ile birlikte gözaltına alındığını açıkladı. 46 yaşındaki Verdi’nin, evli ve 1 kız babası olduğu öğrenildi.

 ??  ?? Altuğ Verdi
Altuğ Verdi
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? TRABZON
TRABZON
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye