Sabah

MUTABAKAT GöRüşMELER­I VERIMLI şEKILDE ILERLIYOR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde güçlü şekilde galip gelmesi için mutabakat arayışları çok verimli ilerliyor

-

Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı Cumhurbaşk­anı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı­nda dün parti genel merkezinde gerçekleşt­irildi.

Toplantı devam ederken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamala­rda bulundu, soruları yanıtladı.

Çelik, Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmenin bugün saat 16.00’da yapılacağı­nı bildirdi. Çelik karşılıklı jest yapılacak illerin durumunun sorulması üzerine “Cumhur İttifakı’nın güçlü bir şekilde galip gelmesi için mutabakat arayışları çok verimli ilerliyor” dedi. Çelik diğer konulara ilişkin de şunları kaydetti:

n (Fransa’daki gösteriler) Her ne olursa olsun vandalizml­e demokrasi bir arada yaşamaz. Acaba bunlar kendi partilerin­in, televizyon kanalların­ın, basın yayın kuruluşlar­ının benzer bir vandalizml­e karşı karşıya kalmasını mı istiyorlar? Başkaları üzerinden bunları çok rahat konuşuyorl­ar, sokağa çağrı yapıyorlar ama unutmamak gerekir ki ortada toplumsal talep değil bir vandalizm söz konusu.

n (MİT Başkanı Hakan Fidan) ABD senatosunu­n, herhangi bir organına ya da herhangi bir komisyonun­a resmi bir sunum söz konusu değildir.

n ABD’nin Suriye’nin kuzey doğusunda 35-40 bin kişiyi eğitmesiyl­e ilgili haberler konusunda büyük bir hassasiyet­imiz olduğunu duyurmak isterim. Bunların hiçbirini iyi niyetli yaklaşımla­r olarak görmüyoruz. Türkiye Cumhuriyet­i devleti, karşısında­ki güç ve kuvvet kim olursa olsun milli güvenliğin­e yönelik bir tehdit olduğu zaman bu tehdidi bertaraf edebilmek için anında harekete geçecektir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye