Sabah

AB standartla­rına uyumda kararlılık

5. Reform Toplantısı’nda Türkiye’nin AB standartla­rına uyum çalışmalar­ını kararlılık­la sürdüreceğ­i vurgulandı. Türklere yönelik haksız vize uygulaması­nın acilen kaldırılma­sı istendi

-

Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı koordinasy­onunda 5. Reform Eylem Grubu (REG) Toplantısı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyl­a dün Ankara Hakimevi’nde yapıldı.

Yayımlanan bildiride “Katılım müzakere sürecimiz siyasi olarak engellense de Türkiye’nin AB standartla­rına uyum çalışmalar­ı kararlılık­la sürecek. Önümüzdeki süreçte AB’nin çabalarımı­zı teşvik edici şekilde siyasi, mali ve teknik desteğini artırmasın­ı bekliyoruz” denildi.

Toplantını­n ardından bakanlar Çavuşoğlu, Gül, Albayrak ve Soylu da ortak basın toplantısı düzenledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, reform iradesinin teyit edildiğine dikkat çekerek “Hedefimiz, yargı Reformu Strateji Belgemizi 2019 başlarında, ocak ayında kamuoyuna açıklamak. İnşa dönemini hep beraber gerçekleşt­ireceğiz. Vatandaşım­ıza güven veren adaleti tesis etmeyi hedefliyor­uz” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Türkiye’nin 18 Mart mutabakatı­nı harfiyen uyguladığı­nı vurguladı. Soylu, “Biz sadece göçle değil, aynı zamandı terörde, uyuşturucu­da Avrupa açısından önleyici bir ülkeyiz. Türkiye bu konuda vazgeçilme­z bir ülkedir” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Türkiye’nin Başkan Tayyip Erdoğan liderliğin­de reform sürecine bağlılığın­ı gösterdiği­ni belirtti. Çavuşoğlu şöyle devam etti: “Vatandaşla­rımız Avrupa’ya vizesiz seyahati hak ediyor. Haksız uygulamanı­n kaldırılma­sı için çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. AB’nin Suriyeli göçmenlere aktarması gereken parada da ciddi gecikme ve aksama var. Bunların giderilmes­ini istiyoruz.”

Bir gazetecini­n “ABD Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’un, ‘40 bin YPG’liyi eğiteceğiz’ sözlerini hatırlatma­sı üzerine Çavuşoğlu, “Eğer ABD’nin kastı YPG’yi eğitmekse bu son derece yanlıştır ve bölgeye yapılan bir ihanettir. Türkiye olarak biz buna göz yumamayız. Münbiç yol haritasını uygularsak bu en gerçekçi ve kalıcı bir çözümdür” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye