Sabah

TÜRKİYE’NİN GÖZDESİ ATV

- 6aliK T81$

ATV’NIN başarısı bir kez daha tescillend­i. RTÜK’ün ‘Televizyon İzleme Eğilimleri Araştırmas­ı’na katılanlar­ın yüzde 19.7’si en beğendikle­ri kanalın atv olduğunu söyledi.

“FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme” suçundan gidileceks­e...

Sözcü gazetesini­n malum yazarların­dan önce Kılıçdaroğ­lu var.

Cürmü çok, hangisini örnek vereyim, bilmem.

Mesela, 18 Mart 2013’te, CHP heyeti ABD’de görüştükle­ri FETÖ’cülerden aldıkları mesajı açıklarlar: “AK Parti kontrol edilmeli...” Kılıçdaroğ­lu harekete geçmekte gecikmez. Gezi desisesind­en bir hafta evvel Aydın’da, Erdoğan’a bol bol “diktatör” diye hakaret ettiği “Özgürlük ve demokrasi” mitinginde “müjdeyi” verir:

“Bu hükümete saldıracağ­ız ve bu hükü meti düşüreceği­z...”

Bir hafta sonra da Başbakanlı­k ofisine varıncaya kadar malum saldırılar başlar.

Kılıçdaroğ­lu, “yolculuk susturucul­u” 17 25 Aralık 2013 yargı darbesinde­n 2 hafta evvel Washington’a gider ve FETÖ ile iltisaklı “düşünce kuruluşlar­ıyla” görüşür.

Hülasa, bu sefer “mesajı” bizzat kendisi alır. Türkiye’ye döner dönmez, FETÖ yayın organı Samanyolu TV’de çıkar ve şunu söyler:

“Yakında öyle şeyler açıklanaca­k ki Erdoğan yurtdışına kaçacak ama yakalayıp getireceği­z...”

“Dönemin başbakanı” Erdoğan ve hükümet kumpasa direnir.

Kılıçdaroğ­lu kumpas malzemeler­i üzerinden 7%00ªGH WDSH RNXPDN GDKLO) matine - suare propaganda­ya devam eder.

MİT TIR’ları ihanetine de gırtlağına kadar gömülür.

O kadar ki, 17 Mayıs 2015’te Enis Berberoğlu’yla ziyaret ettiği Zaman gazetesind­e E. Dumanlı ile görüştükte­n sonra şu açıklamayı yapar: “MİT TIR’ları filmleri var... Ben de seyrettim...”

Oldu olacak şuncağızı da ilave edelim: 22 Aralık 2015’te, Fetullah hakkında gazetecile­re, “Mazlumu savunmaya cağız da kimi savunacağı­z?” der. Dediği gibi de yapar.

FETÖ medyasına kimi milletveki­lleriyle birlikte göğsünü siper eder.

Sonrası mı? 15 Temmuz gecesi tankların arasından darbeciler­in refakatiyl­e “görev bekleme odasına” nasıl gittiğini ve akabinde Fetullah’la nasıl ağız birliği içinde 15 Temmuz destanına “tiyat ro” dediğini biliyorsun­uz.

Şayet FETÖ’nün MİT TIR’ları kumpasını ve 17- 25 Aralık darbe girişimini arkalamışs­anız...

Mesela, kimi AKP’li fırıldakla­r veya zibidi tekfircile­r gibi sureti haktan görünerek, “bakan lar Yüce Divan’da yargılansı­n” diye geveliyors­anız...

Hele hele, 15 Temmuz’a “kontrollü darbe” diyorsanız, sabah akşam Fetullah’a küfretseni­z de fark etmez.

Mesele, maklube yemek değildir. Mesele, Fetullah ve örgütünün amaçları doğrultusu­nda hareket etmektir.

Gelgelelim... “FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım edenler” Kılıçdaroğ­lu’yla da sınırlı değildir.

Ne yapalım? Her FETÖ işbirlikçi­sini yargıya mı havale edelim?

Kamu vicdanı ne olacak peki? Tamam, biliyorum, o Sözcü yazarı 29 Ekim 2015’te “Şimdi cemaati savunma zamanı” diyerek FETÖ’yü savunmuştu­r.

Hatta, “bizim yapmadığım­ızı Fetullah Gülen yaptı” demiştir.

Ona bakarsanız, Fetullah’ın yapamadığı­nı da Kılıçdaroğ­lu yapmıştır. En azından, FETÖ’nün kumpas malzemeler­i üzerinden “Atatürkçü sosyolojiy­i” manipüle etmiştir.

Uzun lafın kısası:

FETÖ işbirlikçi­liğini kamu vicdanında mahkûm etme hakkımız zevale uğratılmas­ın.

ValiK Wuna#VaEaK Fom Wr

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye