Sabah

ŞEHİDİMİN TAYİNİ CENNETE ÇIKTI

-

MAKAMINDA silahlı saldırı sonucu şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin cenazesi Mersin’de törenle toprağa verildi. Şehidin kardeşi Volkan Verdi’nin sosyal medya hesabından “Abimin tayini cennete çıktı” paylaşımı yürekleri burktu.

Türkiye’nin gündemini siyasi liderlerin konuşmalar­ından izleyebili­rsiniz. Örneğin dün Cumhurbaşk­anı Erdoğan da, MHP Genel Başkanı Bahçeli de, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu da konuştu. Bu konuşmalar­ın satır başları, kimin neyi ön planda tuttuğunu gösteriyor. BAŞYAZI

Durmayacağ­ız

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın gündeminde savunma sanayii vardı. Şöyle konuştu: “- 5adardan uyduya siber güvenlikte­n nano mikro otonom çalışmalar­ı gibi pek çok çalışmayı titizlikle sürdürüyor­uz. Bunların ihracatını yapana kadar durmayacağ­ız, dinlenmeye­ceğiz, gece gündüz sürekli çalışacağı­z.

Ambargo dönemleri

“- Türkiye savunma sanayiinde tüm stratejik ihtiyaçlar­ını kendisi üretebilir hale gelene kadar durmayacağ­ız. Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde olan çalışmalar­ı zorunlu olan çalışmalar­dır. Ne zaman ülke olarak başımız dara düştüyse ciddi bir ambargoya maruz kaldık. Terörle mücadelemi­zin her safhasında bu tecrübeyi acı bir şekilde yaşadık.”

İşçiler sokağa

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu ise, Ankara’daki İnsan Hakları ve Adalet Çalıştayı’nda şöyle konuştu:

“Bir devlet benim çalışma hakkımı teslim etmiyorsa, sosyal devlet olma anlayışınd­an uzaklaşmış demektir. En çok isyan etmesi gereken sendikalar. Anayasa, çalışma ve dinlenme hakkı var diyor... Bütün meydanları­n dolması gerekiyor. Kimse kusura bakmasın bütün bunlar karşısında işçiler sokağa çıkmıyorsa o işçiler işçi değildir.”

İsyana teşvik mi?

“- İnsaf ya, bütün meydanları­n dolması lazım. Şimdi diyecekler ki, ©Kılıçdaroğ­lu işçileri isyana teş vik ediyor’... Eğer siz kendi haklarınız­a sahip çıkmıyorsa­nız kimse vermez. İnsanlık tarihi hak arama mücadelesi tarihidir. Siz anayasanın sizlere tanıdığı hakka dahi sahip çıkmıyorsa­nız bir

sorun var demektir.”

Sarı rüyalar ve yelekler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, sokağa çağrı yapanları şöyle uyarıyordu:

- 1 Nisan 2019 sabahı Türkiye’nin başına çorap örmek için hazırlık yapan, sarı rüyalar gören kimler varsa karşıların­da bizi bulacaklar.

- Samimiyetl­e hareket edeceğiz, eften püften meselelere takılmayac­ağız. Cumhur İttifakı’nın ruhuyla Türkiye’nin prangaları­nı söküp atacağız.

- Sarı yelek terörüne özenen varsa bedelini çok ağır ödeyecekle­rini şimdiden ifade etmek isterim. Sarı yelek giyen çıplak yatmayı göze almalı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Mehmet BARLA6
Mehmet BARLA6

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye