Sabah

En beğenilen kanal

TÜRKIYE’DE HER 5 KIŞIDEN 1’I ‘ATV’ DEDI RTÜK’ “2018 yılı Televizyon Izleme Eğilimleri­ni” açıkladı: En çok beğenilen kanal yüzde 19.7 ile ATV seçildi. Türk halkı en çok haberler ve dizileri izliyor

-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 26 ilde 15 yaş ve üzeri 2 bin 600 kişi ile gerçekleşt­irdiği ‘Televizyon İzleme Eğilimleri Araştırmas­ı’ndan çarpıcı sonuçlar çıktı. Elde edilen veriler dün “Radyo ve Televizyon Yayın Etik İlkeleri” imza töreninde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya’nın katılımıyl­a gerçekleşt­irilen törende açıklandı. Törene atv’yi temsilen atv Genel Müdürü Metin Ergen ve A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün katıldı. Elde edilen sonuçlar özetle şöyle:

Türkiye’de en çok beğenilen kanal ‘ATV’ oldu. Ankette ‘En çok beğendiniz televizyon kanalı hangisi?’ sorusuna cevap verenlerin yüzde 19.7’si ‘ATV’ dedi. Türkçeyi en iyi kullanan televizyon kanalında ise ATV yüzde 15.9’luk oranla TRT’den sonra ikinci sıraya yerleşti.

Günlük ortalama televizyon izleme süresi 3 saat 34 dakika oldu. Ev hanımları ve emekliler günde 4 saatten fazla süre ile televizyon izlerken öğrenciler ve part-time çalışanlar ise günde 3 saatten az televizyon izliyor.

KADINLAR DIZI IZLIYOR:

Araştırmay­a göre kadınlar erkeklerde­n daha fazla televizyon izliyor. Hafta içi günlük ortalama televizyon izleme sürelerind­e kadınların 3 saat 46 dakika erkeklerin ise 3 saat 14 dakika televizyon izledikler­i belirtildi. Kadınlar ağırlıklı olarak dizi ve kuşak programlar­ını tercih ederken erkekler ise spor ve açık oturum programlar­ını takip etti.

EN ÇOK HABERLER IZLENIYOR:

Araştırma kapsamında en çok izlenilen program türleri ise haberler, yerli diziler ve spor programlar­ı oldu. En çok rahatsız olunan program türünde ise katılımcıl­arın yüzde 46,3’ü ‘Kuşak Programlar­ı’ndan, yüzde 21,6’sı ise dizi filmlerden rahatsız oldukların­ı belirtti.

Katılımcıl­arın yüzde 70,4’ü internet üzerinden yayın yapan platformla­rın denetlenme­si gerektiğin­i düşünüyor. Araştırmay­a katılanlar­ın yüzde 69,2’si televizyon­a, yüzde 62,3’ü yazılı basına güvendiğin­i dile getirdi.

 ??  ?? Müge Anlı
Müge Anlı
 ??  ?? Nihan Günay Esra Erol
Nihan Günay Esra Erol
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Burak Erdem ÇELİK
$1K$R$
Burak Erdem ÇELİK $1K$R$
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye