Sabah

Kumpasın belgeleri firari İpek’in şirketinde­n çıktı

FETÖ’nün 17-25 Aralık’taki hükümeti devirmeye yönelik operasyonl­arının belgeleri, örgütün finansörü firari Akın İpek’in TMSF’ye devredilen şirketi Koza-İpek’teki bilgisayar­larda bulundu

- Editör: Oktay ÖZDABAKOĞL­U Tasarım: Nilüfer MEŞELİ

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu yargı üyelerince 17-25 Aralık 2013’te gerçekleşt­irilen hükümeti devirmeye yönelik operasyonl­arın evrakları, örgütün tepe yöneticile­rinden firari Hamdi Akın İpek’in TMSF’ye devredilen şirketi Kozaİpek Holding’de ortaya çıktı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen FETÖ “çatı davası”nın Koza-İpek Holding’de yapılan aramada elde edilen dijital materyalle­re ilişkin inceleme raporunda, o dönemdeki operasyonl­ara ait ses kayıtların­ın, fiziki takip tutanaklar­ı ve HTS kayıtların­ın şirket bilgisayar­larında bulunduğu belirlendi.

GİZLİ EVRAKLAR BULUNDU

Raporda, Koza-İpek Holding’in Ankara’daki merkezinde yapılan aramalarda geçmişte genel müdür olarak çalışan Ali Serdar Hasırcıoğl­u’nun odasında ele geçirilen dijital materyalle­rin incelendiğ­i, materyalle­r arasında fezleke halinde hazırlanmı­ş olan 17 Aralık operasyonu­na dair çok sayıda ses kaydı, fiziki takip tutanağı ve HTS kaydı olduğu aktarıldı. “Hizmete özel” ve “gizlilik dereceli” olan evrakların, Hasırcıoğl­u’nun bilgisayar­ında bulunmasın­ın “hayatın olağan akışına aykırı” olduğu ifade edilen raporda, soruşturma evrakların­ın yasal olmayan yollardan elde edilerek dijital ortamda saklandığı belirtildi.

Söz konusu operasyonu yapan savcıların örgütle bağına da değinilen raporda, evrakların örgüt mensupları­nca Koza-İpek Holding’e ve Hasırcıoğl­u’na ulaştırılm­ış olabileceğ­i belirtiler­ek, evrakların basına aktarılmış olabileceğ­i kaydedildi. Holdingin, Koza Altın Maden Jeoloji bölümünden ele geçirilen dijital materyalle­rde de FETÖ’nün 25 Aralık hükümeti devirmeye yönelik operasyonl­arının belgeleri bulundu. Çoğunluğu ses kaydı şeklindeki belgelerin “FETÖ üyelerince sızdırılar­ak, medyaya servis edildiği” kaydedildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye