Sabah

Ciroda turist etkisi yüzde 100’e ulaştı!

-

İtalyan Miroglio Grubu’nun yüzde 50 ortağı olduğu İpekyol, Machka ve TZist markaların­ın yaratıcısı Ayaydın Grubu, 2019 yılında Türkiye’de 10, yurt dışında da 10 yeni daha mağaza açarak, yüzde 25 büyüme öngörüsü yaptı. İpekyol bu yılı 700 milyon lira ciroyla kapatmaya hazırlanıy­or.

Önceki akşam İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, CEO Uğur Ayaydın, Yönetim Kurulu hyesi Nejdet Ayaydın ve Tasarım Direktörü Hilal Şendur ile bir grup gazeteci bir araya geldik ve Türkiye’den marka ihracatınd­a önemli başarılar elde eden İpekyol’un 2019 yılındaki yol haritasını dinledik.

Bugün itibarıyla yurtiçinde 236, yurt dışında da 39 mağazaya ulaşan İpekyol, Azerbaycan, Bahreyn, Irak, Kazakistan, Kıbrıs, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikler­i’nden oluşan 9 ülkede mağaza açtı. 2018 zor bir yıl olma sına rağmen yüzde 30 büyümeyi başarır ken İpekyol, dışarıda 15 mağaza ile en çok Suudi Arabistan’da ciro yapmış, içeride ise Uğur Ayaydın, Anadolu illerindek­i büyümeleri nin ilk kez 2018 yılında büyük şehirlerde­n daha fazla olduğunu söyledi. İstanbul yüzde 20 büyürken, Anadolu yüzde 30 büyümüş.

Bu yıl hepimiz biliyoruz ki perakende yi turistleri­n özellikle de Körfez’den gelen Arap turistleri­n yaptığı alışverişl­er kurtardı. İpekyol yöneticile­ri de bunu teyit ediyor. Ciroda turist etkisinin yüzde 100’e ulaştığını Uğur Ayaydın anlatıyor ve ‘İstanbul, Sakarya ve Trabzon’da Ortadoğulu, Antalya’da Rus ve İranlı turistler ciromuzu yükselt ti. 2015’te ciromuzun yüzde 10’u turiste satıştan geliyordu, şu an yüzde 20 oldu” diyor. Öğreniyoru­z ki yurtdışı cironun toplam cirodaki payı da İpekyol’da yüzde 12’ye ulaş mış. İpekyol şu anda Moskova’dan başla yarak Rusya ve de /übnan pazarına girmek için hazırlık yapıyor. 2 bin 200 kişinin çalıştı ğı İpekyol’da 500 kişi Edirne’de kurulu ödül lü fabrikada görev yapıyor ve burada 1 milyon adetlik üretim gerçekleşi­yor. Yalçın Ayaydın kapasiteyi yüzde 15 büyütmeye ve İpekyol’un üretiminin yüde 50’den fazlasını Türkiye’ye kaydırmayı hedefledik­lerini söylüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye