Sabah

TAYINI CENNETE ÇIKTI

ŞEHİT MÜDÜRÜN KARDEŞİNDE­N YÜREK DAĞLAYAN PAYLAŞIM: Rize’de şehit olan Emniyet Müdürü Verdi, Mersin’de toprağa verildi. Törene bir dönem korumalığı­nı yaptığı TBMM Başkanı Binali Yıldırım da katıldı

-

Rize’de, kendisiyle görüşmeye gelen trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu tarafından şehit edilen İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin kardeşi Volkan Verdi sosyal medya hesabından bir yazı paylaştı. Verdi paylaşımın­da “Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni târîhe desem, sığmazsın. Ailemizin gözbebeği canım abim Altuğ Verdi’nin tayini cennete çıktı. Allah’ım seni şehitlik mertebesin­de ağırlasın. Adını, namını, karakterin­i, sevgini sonsuza kadar yaşatacağı­m” dedi.

Şehit Verdi için dün ilk tören Rize Valiliği önünde düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı törende konuşan Vali Kemal Çeper, “Kalleşliği­n, hainliğin nerden geleceğini bilemiyors­unuz. Kızı dün akşam bakanımıza sarılarak babasının, ‘Ben her zaman için şehit olabilirim. Dik durmanızı ve şehit evladı gibi davranmanı­zı istiyorum’ dediğini anlattı. Gökyüzü de ağlayarak cennete uğurluyor” dedi.

Verdi’nin cenazesi ailesi ve Soylu’nun da bindiği uçakla Adana’ya oradanda karayolu ile memleketi Mersin’e götürüldü. Şehit Verdi için Mersin’in Yenişehir ilçesinde Muğdat Camisi önündeki kara yolunda tören düzenlendi. Törene, şehidin eşi, kızı ve anne babasının yanısıra bir dönem yakın korumalığı­nı yaptığı TBMM Başkanı Binali Yıldırım da katıldı.

Şehidin babası Ertuğrul

Verdi, Yıldırım’a sarılarak “Sizi baba biliyordu baba” diyerek ağladı. Törende Yıldırım’ın da gözleri doldu. Yıldırım yaptığı konuşmada “Altuğ iyi bir meslek adamı olmanın yanı sıra çok iyi bir baba ve insandı. Sözün bittiği yerdeyiz” dedi. Cenaze namazının ardından Verdi Mezitli Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Özgür ÖZDEMİR-Murat KARAMAN-Ziya RAMOĞLU-Bekir COŞKUN

 ??  ?? TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , AK Parti genel başkan yardımcıla­rı Lütfi Elvan, Hayati Yazıcı, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya törende hazır bulundu. Altuğ Verdi’nin eşi Leyla ve kızı İrem Almira Verdi (15) ayakta güçlükle durabildi.
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , AK Parti genel başkan yardımcıla­rı Lütfi Elvan, Hayati Yazıcı, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya törende hazır bulundu. Altuğ Verdi’nin eşi Leyla ve kızı İrem Almira Verdi (15) ayakta güçlükle durabildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye