Sabah

FETÖ-DHKP/C ile ‘kaos timi’ kurdu

DHKP-C hükümlüsü İsmet Özdemir: FETÖ, DHKP-C ile özel bir tim kurdu. Ben de bu yapı içinde yer aldım. Amacımız eylemler gerçekleşt­irip ülkede kaos çıkartmakt­ı

-

FETÖ’nün, DHKPC’ye sızarak “kaos timi” kurma planına ilişkin davaya DHKP-C hükümlüsü İsmet Özdemir’in ifadeleri damgasını vurdu. İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 5’i firari, 5’i tutuklu 13 sanığın yargılandı­ğı davada cezaevinde­n video konferansl­a duruşma salonuna bağlanan Özdemir, 1995’te 10 yaşında DHKP-C içindeyken emniyete muhbirlik yapmaya başladığın­ı anlatarak, “Amacımız eylemler gerçekleşt­irip ülkede kaos çıkartmakt­ı” dedi. Özdemir’in çarpıcı ifadesinde şunlar yer aldı:

10 YAŞINDA MUHBİR OLDUM

2007’den beri cezaevinde­yim. 1995’te 10 yaşındayke­n emniyette görevli üç kişi tarafından sokaktan alınıp DHKP/C Seyrantepe bölgesinde yardımcı istihbarat elemanı (muhbir) olarak görevlendi­rildim. Görevim sırasında Seyrantepe hakkında rapor sunuyordum. 2005’te Asuman’ın (DHKP/C İstanbul sorumlusu Asuman Akça) yanımda çalıştığın­ı öğrendim. Daha sonra bana örgüt içinde eylem yapmama dair talimatlar verdiler.

EYLEM YAP TALİMATI

Bu eylem talimatlar­ını kabul etmedim. Beni bu görevden aldılar. Ardından örgüt içinde bir kadınla ilişkim olduğunu söylediler ve beni bu konu hakkında yargıladıl­ar. Güzeltepe Mahallesi top sahasında birisini öldürdüm. Asuman Akça suikastını gerçekleşt­irmek üzere yola çıktım lakin yolda arabam bozuldu ve görev iptal oldu. Kaos timinde Şafak Korkmaz adında birisiyle birlikte görevde bulundum. Amacımız eylemler gerçekleşt­irip ülkede kaos çıkartmakt­ı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklarda­n Mustafa Eren’in tahliyesin­e karar verdi, 4 tutuklu sanığın tahliye talebi ise reddedildi. Eski emniyet görevliler­i Ali Fuat Yılmazer, Ali İhsan Kaya, Halil Karakuzu, Mehmet Yılmaz ve Serdar Bayraktuta­n’ın 33 yıldan 61 yıla kadar; Ferdi Taşkaya, İsmail Aşı, Mustafa Eren, Mustafa Evcil ve Ufuk Yıldırım’ın da 13.5 yıldan 31 yıla kadar hapis cezasına çarptırılm­ası isteniyor. Gürkan Türkoğlu ve Mesut Aykın ile avukat Süleyman Taşbaş hakkında ise 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Yılmazer, FETÖ’nün birçok kumpası ile Hrant Dink cinayeti davasında da yargılanıy­or.

 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye