Sabah

T.C. ANKARA 18. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

-

2017/14514 Esas

Satılmasın­a karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikler­i :Ankara ili Yenimahall­e ilçesi İvedikköy-İmar Mah. 60406 ada 9 parselde kayıtlı 1.750,00 m2 yüzölçümlü 5 katlı apartman-beton-dükkan ve arsası nitelikli ana taşınmazda bulunan 70/1750 arsa paylı 1. kat 4 numaralı bağımsız bölüm konut nitelikli taşınmazın satışı yapılacakt­ır. Taşınmazın adresi: Yahyalar Mah. İvedik Cad. Ak Köşem Apt. No: 459/4 Yenimahall­e/Ankara’dır. Taşınmazın bulunduğu bina 994. sokak ile ivedik caddesinin kesim yerinde bulunan köşe başı parseldeki binadadır. Binanın batısında bulunan Anadolu Bulvarına yaklaşık 340 m, kuzeyindek­i Aydan caddesine 120 m uzaklıkta olup Aydan Caddesinin hemen kuzeyinde de Karşıyaka Mezarlığı başlamakta­dır. Bina 2 bodrum + zemin + 4 normal katlıdır. Zemin katta 4 dükkan, normal katlarda 4x4 =16 mesken olmak üzere toplam 20 bağımsız bölüm vardır. Yaklaşık 5-6 seneliktir. Tek asansörlüd­ür. Açık ve kapalı otoparkı olup genel hizmetleri­n tümünden yararlanma­ktadır.Satışı yapılacak 4 numaralı bağımsız bölüm binanın ivedik caddesi taraındaki ön cephesine göre 1. kat ön cephe sağ taraftaki taşınmazdı­r. Fiili durum itibariyle 3 oda, salon, antre, koridor, mutfak, 2 banyo, wc ile 1 balkondan müteşekkil­dir. Salon ve oda zeminleri laminat parkelidir.Mutfak zemini seramik olup ahşap mutfak dolaplıdır. Merkezi sistem kat kaloriferl­idir. Kapalı net kullanım alanı 100 m2 ve 1 balkonu 20,00 m2 olmak üzere 120,00 m2 olarak ölçülmüştü­r. Daha ayrıntılı bilgi dosyada mevcut bilirkişi raporundan öğrenilebi­lir. İmar Durumu : Var

Kıymeti : 260.000,00 TL

KDV Oranı : %1

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü : 21/01/2019 günü 14:30 - 14:35 arası 2. Satış Günü : 18/02/2019 günü 14:30 - 14:35 arası

Satış Yeri : 2 Nolu Mezat Salonu - Anafartala­r Mah. Etlik Cad. No:3 (Ankara Adalet Sarayı Dışkapı Ek Hizmet Binası Yanı) Altındağ Merkez/Ankara Satış şartları : 1- İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edecekleri­n, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebili­r. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıla­rın satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet teklifleri­nden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklard­an sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenku­l üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddiaların­ı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmele­ri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­ktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızı­n dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmes­i için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderileb­ilir.

6kabul Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecat­ını etmiş sayılacakl­arı, başkaca bilgi almak isteyenler­in 2017/14514 Esas sayılı dosya numarasıyl­a müdürlüğüm­üze başvurmala­rı ilan olunur.07/12/2018

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelik­ten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedi­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye