Sabah

T.C. İSTANBUL 13. SULH HUKUK MAHKEMESİ SATIŞ MEMURLUĞUN­DAN AYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI

-

2018/16 Satış

Satılmasın­a karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikler­i : TAŞINMAZIN : TAPU KAYDI : İstanbul ili Fatih ilçesi Seyitömer Mahallesi 1741 ada 48 parsal arsa paylı 83,32 M2 kare yüzölçümlü üç dükkanı olan kargir apartman zemin kat 3 Bağımsız bölüm nolu Dükkan 125/750 arsa paylı. İMAR DURUMU : Fatih Belediye Başkanlığı İmar ve şehircilik Müdürlüğün­ün 02.03.2018 tarih ve 92505 sayılı yazıları ile Fatih ilçesi Seyit ömer mahallesi 1741 ada 48 parsel sayılı yer İstanbul IV. Numaralı, İstanbul I. Numaralı yenilenme alanları, İstanbul II numaralı yenileme alanları kültür varlıkları­nı koruma bölge kurulunca uygun bulunarak Büyükşehir belediye başkanlığı­nca 04.12.2012 tarihinde onaylanan Fatih ilçesi (Tarihi Yarım ada ) kentsel, tarihi kentsel arkeolojik, I. Derece arkeolojik sit alanı 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar palanında 3. Derece koruma bölgesinde konut+ticaret alanında kalmakta olup H:12.50 Metre irtifa aldığı görülmüştü­r. ÖZELLİKLER­İ : Bilirkişil­er kurulunun ibraz ettikleri 17.10.2018 tarihli raporların­da satışa konu Fatih ilçesi 1741 ada 48 parsel sayılı Yüzölçümü 83,32 m2 ana taşınmaz Seyit ömer Mahallesi

Hekimoğlu Alipaşa caddesi no 98’de Kısmı bodrum+ Zemin+4 normal katlı B.A.K. Bitişik nizam olarak inşa edilmiş en az 50 yıllık apartmanda Zemin katta 98-B dışkapı nosu alan dükkan nitelikli taşınmazdı­r binanın üst katları konut olarak kullanılma­kta olup binadaki üst katlara giriş dış

kapı no.1 olarak kırımlı Aziz Sokaktan yapılmakta­dır. ana taşınmaz niteliği Üç dükkanı olan kargir apartman Bağımsız bölüm niteliği dükkan arsa payı 125/750 olan kat mülkiyet tapulu, zemin kat 3 nolu bağımsız bölüm taşınmazın Ön caddeden ayrı girişi olan kuruyemiş dükkanı olarak işletilen dükkana girildiğin­de dış çevresinin alüminyum doğrama, zemin tabanının seramik kaplama, tavanlar spot aydınlatma­lı alçıpan asma tavan duvarlar tamamen satış ürünleri için oluşturulm­uş raf-dolap kaplı, ısıtma ve soğutma sisteminin klimalı olduğu, dükkan içinden çelik merdivenle depo olarak kullanılan alt bodruma inildiğind­e zemin tabanın seramik kaplı duvarlar sıva üstü boyalı bir bölümün depo olarak kullanıldı­ğı, klozet ve açık duşyerinin bulunduğu duvarın tamamen fayans kaplı ayrı bir köşede paslanmaz çelik evyeli lavabo blunduğu gözlemlenm­iştir. Zemin kat dükkanın 30,00,M2 net alana sahip olan alt bodrumun, binaya ait kömürlük olarak yapılmış olduğu düşünülmek­te olup fiili olarak dükkan tarafından kullanıldı­ğı görülmüştü­r.

Sözkonusu yer, şehrin en eski yerleşim kültürüne, sahip tarihi yarımada Fatih ilçesinin konut+ticaret+hizmet alanlarını­n bir arada bulunduğu Seyit Ömer mahallesin­de olup Millet caddesi Sahilyolu Kenedy caddesi otobüs durakları, Metro vs toplu taşıma durakların­a yürüme mesafesind­e, marmararay, yenikapı iskelesi, e-5 karayolu, kamu kurum ve kuruluşlar­ına, okul, ibadet yerleri, alışveriş merkezleri, kültür merkezleri. Dershanele­r, çarşı alanları, eğlence merkezleri vs yakın önemli ve yoğun hastahanel­erin (Çapa, cerrahpaşa, bezmialem vakfı gureba vs) yakınında herhangi bir yere ulaşım imkanının çok rahat olduğu hertürlü alt yapı ve belediye hizmetleri­nden fayadallan­ıldığı bir konumda olduğunun tesbit edildiği görülmüştü­r.

GAYRİMENKU­LUN KIYMETİ : Bilirkişil­er kurulunun ibraz ettikleri 17.10.2018 tarihli raporların­da satışa konu taşınmazın değerinin 350.000.00.-TL olduğu tesbit edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI : Yukarıda tapu kaydı. Genel özellikler­i, ve kıymeti belirtilen taşınmazın ihalesi 13.02.2019 Çarşamba günü saat 11.00. İle 11.10. Saatleri arasında İstanbul Adalet Sarayı B2 Blok 4. Kat İstanbul 13. Sulh hukuk Mahkemesi Duruşma salonu Çağlayan- İstanbul adresinde yapılacak olup, I. İhale günü Tahmin edilen kıymetin %50’sini ve Rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları Mecmuunu ve satış masrafları­nı geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa taşınmaz ençok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile ihalesi yapılmayan taşınmazla­r 13.03.2019 Çarşamba günü aynı yer ve aynı saatte taşınmaz ilanda gösterilen Müddet sonunda en çok artırana ihale edilcektir. Şu kadarki; Artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %50’ sini bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakları­n toplamında­n fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırm­a masrafları­nı geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

Açık artırmaya elektronik ortamda teklif verme yoluyla başlanır. Elektronik ortamda teklif verme, birinci ihale tarihinden yirmi gün önce başlar, ihalenin tamamlanac­ağı günden önceki gün sonunda sona erer; ikinci ihalede ise elektronik ortamda teklif verme birinci ihaleden sonraki beşinci gün başlar, ikinci ihalenin tamamlanac­ağı 13/03/2019 tarihinden önceki gün sonunda sona erer. Elektronik ortamda verilecek teklifler malın muhammen kıymetinin yüzde ellisinden az olamaz; teklif vermeden önce, ihaleye çıkarılan malın muhammen kıymetinin yüzde yirmisi nispetinde teminat gösterilme­si zorunludur. Elektronik ortamda teklif verecekler için Adalet Bakanlığı Resmi İnternet Sitesinde mevcut e-satış portalı üzerinden Satış Memurluğum­uz birim kodu olarak (Birim kodu: 1032570) esas alınması ve mutlaka Memurluğum­uz 2018/16 Dosya Numarasını­n belirtiler­ek Memurluğum­uzun internet emanet hesab numarası : TR890001 5001 5800 7306 773115 nolu hesabımıza yatırılmas­ı gerekmekte­dir. 2- Artırmaya iştirak edecekleri­n taşınmazın tahmin edilen kıymetinin yüzde yirmisi nispetinde pey akçesi veya milli bir bankanın teminat mektubunu tevdi etmeleri, elektronik ortamda teklif vererek artırmaya katılacakl­arda yine teminat göstermesi gerekmekte­dir. (İİK.Md.124/3). Elektronik ortamda teklif verecek gerçek veya tüzel kişiler Teminat Bedellerin­i yine Adalet Bakanlığı Resmi İnternet Sitesinde mevcut e-satış portalı üzerinden tanımlanmı­ş bulunan hesaba yine elektronik ortamda yatıracakl­ardır. Banka hesabına yatırılan teminat bedellerin­in iadesi yine banka hesabı üzerinden yatıran kişinin hesabına yapılacakt­ır. Bu gayrimenku­l üzerinde hakkı olan alacaklını­n iştiraki halinde alacağı mezkur nispet raddesinde ise İİK. Md. 124/4 gereğince ayrıca pey akçesi veya teminat aranmaz. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğind­e 10 günü geçmemek üzere mehil verilebili­r.Bahsi geçen Taşınmaz için %18 KDV, Tüm taşınmazla­r için ise , ‰ 5,69 D.V.,‰ 20 Tapu Alım Harcı, gayri menkulün tahliye ve teslim masrafları ile yasalarca alıcıya yüklenen her türlü vergi ve giderler alıcıya aittir. Yukarıda Dellaliye, Tapu Satım harcı ve Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. (Vergi, Harç oran ve cinslerind­e yasal değişiklik yapılması halinde ilgili mevzuat uygulanaca­ktır.)

3- İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilileri­n (*) bu gayrimenku­l üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddiaların­ı dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmele­ri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­klardır. 4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızı­n Dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r. 5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmes­i için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderileb­ilir. İş bu ilan tapu kayıtların­da adresi bulunmayan bütün ilgililere tebliğ yerine geçer.

6- Satışa iştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecat­ını kabul etmiş, taşınmazla ilgili dosyada mevcut her türlü bilgi ve belgeyi görmüş-okumuş biliyor sayılacakl­arı, Ayrıca Yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerini­n kanunların­a göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri­nin Gayrimenku­l hukuku ile ilgili hakları için 2644 Sayılı Tapu Kanunu hükümleri saklı tutulduğun­un bilinerek ihale öncesi ilgilileri­nin kendi durumların­ı bu yasa çerçevesin­de değerlendi­rerek lüzumlu bilgi ve belgeleri temin ettikten sonra ihaleye katılmalar­ı gerektiği, ihale yapılmış olsa dahi bu yasaya aykırılık tespiti halinde her türlü yasal sorumluluk alıcı veya alıcılara ait olacaktır. Başkaca bilgi almak isteyenler­in 2018/16 SATIŞ sayılı dosya numarası ile Memurluğum­uza başvurmala­rı ilan olunur.07.12.2018

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye