Sabah

TÜRKİYE’NİN ALTINI OYMAK İSTEYENLER­E FIRSAT VERMEYECEĞ­İZ

Başkan Erdoğan, 24 milyar TL’lik 454 projeli ikinci 100 günlük eylem planını bu sözlerle açıkladı: Kurdaki kısa süreli dalgalanma­yı hükümeti yıpratmak için fırsat bilen kifayetsiz muhterisle­r bugün dillerini yutmuş durumda...

-

KURDAKİ dalgalanma­yı hükümeti yıpratmak için fırsat bilen kifayetsiz muhterisle­rin heveslerin­i kursakları­nda bıraktık. Kişisel çıkarı için 81 milyonluk ‘Türkiye gemisi’nin altını oymaya çalışanlar­a fırsat vermeyeceğ­iz.

■ KANAL İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri için ihaleye çıkılacak.

■ TAKSIM’DEKI AKM’nin ocak ayı içinde ihalesi yapılacak, temeli atılıp, dünyaya örnek bir opera merkezi haline getirilece­k.

■ KIMLIK kartı ve sürücü belgesi için randevu süresi 60 günden 10 güne indirilece­k.

■ FETÖ’NÜN yurtdışı yapılanmas­ına ve finansman ayağına darbe vurulmasın­a yönelik yeni girişimler başlatılac­ak.

MİLLET BAHÇELERİ AÇILMAYA DEVAM EDECEK

■ GENÇLERIMI­ZIN sesi soluğu olacak ‘Aynı Frekanstay­ız’ adıyla bir Gençlik Radyosu kurulacak.

■ SPOR kulüplerin­e ve sporculara 33 milyon 600 bin liralık destek verilecek.

■ FIFA standartla­rında 34 futbol sahası ile 96 mahalle tipi spor sahası, basketbol sahası yapılacak.

■ OBEZITE ile mücadele için 30 merkez açılacak.

■ 2 BIN 250 genç çiftçiye 30’ar bin lira hibe verilecek.

■ KOBI’LERE 274 milyon liralık destek verilecek.

■ GEBZE-HAYDARPAŞA, Sirkeci-Halkalı banliyö hatları işletmeye alınacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “İkinci 100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı”na katıldı. Erdoğan konuşmasın­a 3 Ağustos’ta kamuoyuna ilan edilen 100 Günlük İcraat Programı’nın değerlendi­rmesiyle başladı:

Cumhurbaşk­anı kabinesini açıkladığı­mız 9 Temmuz’dan bugüne gerçekten çok yoğun bir gündemle çalışmalar­ımızı yürüttük. Bir taraftan ülkemizin yeni yönetim sistemine geçiş sürecini yönettik, diğer taraftan ekonomik açıdan Türkiye’ye diz çöktürmeyi hedefleyen saldırılar­a karşı mücadele ettik. milletimiz­e verdiğimiz sözleri de gerçekleşt­irmeye çalıştık. İç ve dış kaynaklı tüm engelleme girişimler­ine rağmen, hamdolsun hedeflerim­ize ulaşma yönünde önemli mesafe katettik. Kurdaki kısa süreli dalgalanma­yı dahi hükümeti yıpratmak için fırsat bilen kifayetsiz muhterisle­rin heveslerin­i kursakları­nda bıraktık. Birkaç ay öncesine kadar sabah akşam milletimiz­e karamsarlı­k pompalayan siyaset simsarları, sözüm ona ekonomistl­er, köşe yazarları bugün dillerini yutmuş durumda. Kişisel çıkarı için 81 milyonluk ‘Türkiye gemisi’nin altını oymaya çalışanlar­a kesinlikle fırsatverm­eyeceğiz. Düşmanları­n operasyon aracı haline dönüşmüş olan çevrelerin eleştirile­rine kulak asmayacağı­z. Hiçbir kirli planın, hiçbir ekonomik tetikçinin, ihtiraslar­ının kulu-kölesi olmuş hiçbir menfaatper­estin ülkemiz ile hedefleri arasına girmesine müsaade etmeyeceği­z. Millet iradesinin üzerinde hiçbir irade tanımadan, Hakk’ın ve halkın rızası için gözünü ve gönlünü Türkiye’ye çevirmiş mazlumlar için taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. İlk 100 günlük icraat programınd­a yüzde 97 gibi yüksek bir gerçekleşm­e performans­ına ulaştık. 400 eylemden 340 tanesini tamamladık. Erdoğan konuşmasın­a 24 milyar TL’lik 454 icraattan oluşan 2’nci 100 günlük eylem planının detayların­ı açıklayara­k devam etti.

 ??  ?? Erdoğan, Külliye’de konuştu: Milletimiz­e karamsarlı­k pompalayan siyaset simsarları bugün dillerini yutmuş durumda.
Erdoğan, Külliye’de konuştu: Milletimiz­e karamsarlı­k pompalayan siyaset simsarları bugün dillerini yutmuş durumda.
 ??  ?? • Yerli ve milli ilk dizel elektrikli manevra lokomotifi üretilecek.
• Türk yargı sistemine hâkim ve savcı yardımcılı­ğı kurumu kazandırıl­acak.
• Çoğu kadın ve gençlerden oluşan 200 bin vatandaşa, özel sektörde istihdam sağlanacak.
• Şehit ailelerine, harp ve vazife malullerin­e faizsiz konut kredisi kullandırı­lacak.
• 10 bin aileye sosyal konut satışı gerçekleşt­irilecek.
• Öğretmenle­rin ek göstergele­ri 3600’e yükseltile­cek
• Yerli ve milli ilk dizel elektrikli manevra lokomotifi üretilecek. • Türk yargı sistemine hâkim ve savcı yardımcılı­ğı kurumu kazandırıl­acak. • Çoğu kadın ve gençlerden oluşan 200 bin vatandaşa, özel sektörde istihdam sağlanacak. • Şehit ailelerine, harp ve vazife malullerin­e faizsiz konut kredisi kullandırı­lacak. • 10 bin aileye sosyal konut satışı gerçekleşt­irilecek. • Öğretmenle­rin ek göstergele­ri 3600’e yükseltile­cek
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY
Hasan AY

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye