Sabah

Bolu·dan Ardahan·a Anadolu kar altında

Batıda güneş yüzünü gösterirke­n, Anadolu’da ise kar yağışı etkili oldu. Beş kentte okullar tatil edildi. Bolu, Bursa ve Gümüşhane’de kartpostal­lık manzaralar oluştu

- Ahmet KAVAK - Murat YILDIRIM Ahmet AKKUŞ - Şaban YILMAZ / SABAH

ANADOLU beyaz gelinliğin­i giydi. Yoğun kar nedeniyle Çorum, Kahramanma­raş, Van, Bitlis ve Kars’ta okullar tatil edildi. Hakkâri’de mahsur kalan öğrenciler­i ekipler kurtardı. Kahramanma­raş’ta kopan elektrik teli bir gencin ölümüne yol açtı.

Kar yağışı yurdun büyük kesiminde etkili oldu. Kar kalınlığın­ın yüksek kesimlerde 30 santimetre­yi bulduğu Çorum kent merkezi ile Kahramanma­raş’ın, kar kalınlığın­ın yüksek kesimlerde 30 santimetre­ye ulaştığı Elbistan ve Ekinözü ile kar kalınlığın­ın 20 santimetre­ye ulaştığı Van’ın Başkale ilçesinde, ilk ve orta dereceli tüm okullar bir gün tatil edildi. Bahçesaray ilçesi ile Kars’ın Sarıkamış ilçelerind­e de köy okulları ve taşımalı eğitim verilen okullar tatil edildi. Bitlis’in Ahlat ilçesinde, köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamında­ki öğrenciler için yarım gün eğitime ara verildi.

ÇIĞ, ÇUKURCA YOLUNU KAPATTI

Çukurca- Şırnak karayolunu­n 40’ıncı kilometres­inde 2 ayrı noktaya sabah saatlerind­e çığ düştü. Yol kapandı. Ağrı’da yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle İran’a ulaşım sağlayan E 100 karayolund­a çok sayıda TIR kayarak yolu ulaşıma kapattı. Erzurum’da önceki akşam başlayan ve gece etkisini arttıran kar, kent merkezinde 10 santimetre­ye ulaştı. Kar kalınlığın­ın yüksek kesimlerde 50 santimetre­ye ulaştığı Gümüşhane ile çevre kentler arasındaki yollarda ulaşım aksadı. Zonguldak’ta, İstanbul yolunun Ereğli kesiminde araçlar yolda kaldı. Polis, kar lastiği olmayan araçların yola çıkmasına izin vermedi. Ardahan’da sıcaklığın, eksi 12 dereceye düşmesiyle araçların camları buz tuttu.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Konya’nın Bozkır ilçesindek­i Tufanbeyli Yaylası’nda bulunan bir çinko madeninde rahatsızla­nan ve yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan iki işçi, AFAD ekiplerinc­e kurtarıldı. Hakkari’nin Işık köyündeki okula giden ve mahsur kalan öğrenci minibüsü, 6 kilometrel­ik yol 1 saatte açılarak kurtarıldı. Mardin’in Midyat’ta sağanak yağış nedeniyle biriken sel sularında mahsur kalan kamyonetin üzerinde saatlerce bekleyen 2 kişi, donmak üzereyken itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Muş’un Hasköy ilçesinde hızı saatte 60 kilometrey­i bulan fırtına ve yağış nedeniyle büyük enerji nakil direklerin­i devrildi. Ovada biriken su nedeniyle araçlar alana giremedi. Büyük fedakarlık gösteren VEDAŞ personeli soğuk su içerisinde saatlerce çalışıp, devrilen direklerin yerine ağaç direk dikerek, köylere 15 saat sonra yeniden enerji verdi. Adıyaman’da şiddetli yağış nedeniyle dolan Göksu Çayı üzerindeki HES Barajı’nın kapakları açılınca, M.S. 2’nci Yüzyıl’da inşa edilen bin 800 yıllık Kızılin (Göksu) Köprüsü’nün bir yıldır süren restorasyo­nu için kurulu bulunan 400 tonluk metal iskele sel sularına kapıldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Anadolu Jet’in Ankara-Ağrı uçak seferleri karşılıklı iptal edildi. Bolu Dağı’nda yaklaşık 3 gündür aralıklarl­a devam eden kar yağışı ise eşsiz manzarayı da beraberind­e getirdi.

 ??  ??
 ??  ?? Tarihi Süleymaniy­e Mahallesi’ndeki yapıların karlı görün tüsü nefes kesiciydi.
Tarihi Süleymaniy­e Mahallesi’ndeki yapıların karlı görün tüsü nefes kesiciydi.
 ??  ?? UNESCO Dünya Kül tür Mira sı listesinde bulunan Bit lis’in Ahlat ilçesinde ki Selçuk lu Meydan Mezarlığı beyaz gelin liğini giydi.
UNESCO Dünya Kül tür Mira sı listesinde bulunan Bit lis’in Ahlat ilçesinde ki Selçuk lu Meydan Mezarlığı beyaz gelin liğini giydi.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Uludağ’da bir köpek donmak üzereyken kurtarıldı.
Uludağ’da bir köpek donmak üzereyken kurtarıldı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye