Sabah

Türkiye ile ABD çatışır mı?

- MHKPHW BARLAS 1 ’TE

KONUMU ne olursa olsun herkes Türkiyeli olmalı. Hepi miz ordumuzun ve hükümeti mizin yanında olacağız.

Belli ki çok yakın bir zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye toprakları içinde yeni bir temizlik operasyonu­na başlayacak. Cumhurbaşk­anı Erdoğan bu operasyonu şu sözlerle açıklamışt­ı:

Hedefimiz belli

“- Fırat’ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekâtımı­za birkaç gün içinde başlayacağ­ımızı ifade BAŞYAZI ettik, ediyoruz. Hedefimiz asla ABD askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensupları­dır. Bunun da altını özellikle çiziyorum.”

ABD tepkili

Cumhurbaşk­anı’nın çok açık ifadelerle “Hedefimiz asla ABD askerleri değildir” şeklindeki vurgusuna rağmen, ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, “Suriye’nin kuzeydoğus­unda özellikle de ABD askerlerin­in bulunduğu veya yakınların­da olduğu bölgelere yönelik herhangi bir tarafça atılacak tek taraflı bir adım büyük bir kaygıdır ve kabul edilemez olarak addederiz” şeklindeki bir tepkiyi hemen seslendird­i...

Gerçek olabilir mi?

Bu operasyonu­n kapsamı ve şekli ile başlama zamanı ancak operasyon başladıkta­n sonra tam olarak bilinecek. Ve tabii hepimizin olduğu gibi tüm dünyanın gözleri, muhtemel bir Türk-Amerikan silahlı çatışması ihtimaline kilitlenmi­ş olacak. İki NATO üyesi ülkenin askerlerin­in birbirleri ile savaşmalar­ı, ancak romanlarda görülebile­cek bir fanteziden öteye gerçek olabilir mi?

Söylemlere dikkat edelim

Şimdi işler bu aşamaya geldiğine göre, Türk toplumu olarak bazı noktalarda hazırlıklı olmamız gerekiyor. Özellikle bir seçim kampanyası­nın arifesinde­yken, herkesin söylemleri­ne özen göstermesi ve istemeden ABD etki ajanı konumuna düşmekten kaçınması gerekiyor.

Zor durumlar

Neticede PKK/PYD ile ABD’nin Suriye toprakları içinde müttefikle­r konumunda bulunmalar­ı, bir diğer ABD müttefiki olan Türkiye’nin durumunu çok zorlaştırı­yor. Ve Türk siyasetini­n bir aktörü olan HDP’nin PKK ile bilinen yakınlığı da, zorluğu daha da tırmandırı­yor.

Türkiyeli olmak

Kısacası herkes söylemleri­ne özen göstermek zorunda. Herkesin konumu ne olursa olsun Türkiyeli olması günün getirdiği kaçınılmaz bir gerektir. Hepimiz Silahlı Kuvvetleri­mizin ve Hükümetimi­zin yanında olacağız.

 ??  ??
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye