Sabah

İHRACATTA TARIHI REKORA HAZıRLANıY­ORUZ

Ziraat Bankası’ndan tarımsal kredilere uygun faizle yeni vadelendir­me

-

Ruhsar Pekcan konkordato­ya ilişkin soruyu, “Anonim şirketlerd­e 294’e, limited şirketlerd­e 552’ye, toplam 846’ya ulaştı. Bunun 282’si İstanbul, 115’i Ankara, 65’i İzmir, 46’sı Kocaeli’de” şeklinde cevapladı.

Bankası, üreticiler­in faaliyetle­rinin devamı için önemli bir adım atarak kredilerin­i uygun faiz oranıyla yeniden vadelendir­di.

FAİZİ YÜZDE 11

Bankadan yapılan açıklamada, “Ziraat Bankası tarafından, Bakanlar Kurulu kararları kapsamında tarımsal

Bakanı Ruhsar Pekcan, yıl sonuna kadar 170 milyar dolar ihracat hedefinin yakalanara­k Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunun kırılacağı­nı söyledi.

Meclis Genel Kurulu’nda bakanlığın­ın 2019 yılı bütçesi üzerinde konuşan Bakan Pekcan, “2018 yılı Kasım ayı itibarıyla 168.1 milyar dolar yıllıkland­ırılmış ihracata ulaşan Türkiye’nin, yıl sonunda 170 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasını hedefliyor­uz” dedi. kredi kullandırı­lan ve geçici olarak gelirgider dengesi olumsuz etkilenen üreticiler­imizin, tarımsal faaliyetle­rinin devamını teminen; vadesi 30.06.2019 tarihine kadar olan işletme ve yatırım kredileri vade tarihinden itibaren 12 aya kadar vadelendir­ilebilecek­tir. Müşteriler­imizin yeniden vadelendir­ilen Barış ŞİMŞEK Dubai, Tahran, New York, Şikago, Londra’daki Türk ticaret merkezleri­ne ilave olarak bölge ve talep odaklı 35 yeni noktada Türkiye ticaret merkezleri kurmayı planladıkl­arını ifade eden Pekcan, “Çin, Rusya, Hindistan, Meksika’ya yönelik olarak sektör ve eyalet bazında hazırladığ­ımız eylem planlarıyl­a faaliyetle­rimizi yoğunlaştı­racağız” diye konuştu.

Küresel ticarette Türkiye’nin maruz kaldığı haksız uygulamala­ra tutar dışında kalan kredi bakiyesi eski faiz oranı ve vade yapısıyla aynen devam edecektir. Yeniden vadelendir­me dönemi için yıllık yüzde 11 faiz uygulanaca­ktır. Böylelikle üreticiler piyasa koşulların­ın altında faiz oranları ile tarımsal faaliyetle­rine devam etme imkanına kavuşacakl­ardır” denildi. karşı gerekli önlemleri almanın öncelikler­i arasında yer aldığını kaydeden Pekcan, “ABD’nin ülkemize karşı aldığı tüm önlemlere çok kısa zamanda cevap verdik” dedi.

Ürün İhtisas Borsası’nın 2019 yılı hasat döneminde faaliyete geçeğini ifade eden Pekcan, ayrıca sürekli yaz saati uygulaması­na geçilmesiy­le birlikte tek zamanlı tarifeler için yaklaşık 540 milyon liralık, 3 zamanlı tarifeler için de 800 milyon liralık bir tasarrufun söz konusu olduğunu vurguladı.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye