Sabah

Uzmanlığa ve teknoloji girişimine tam destek

-

TÜRKIYE’DE teknoloji girişimler­ine verilen destekleri­n sayısı ve değeri her geçen gün artıyor. Sahip olduğu geniş teknoloji deneyimi ve kurum ağı ile teknoloji üreten bir Türkiye hedefiyle yola çıkan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), yüksek katma değerli ürün ve hizmetler geliştiren teknoloji girişimler­ini destekleme­ye devam ediyor. Seçilen teknoloji girişimler­ine danışmanlı­k, ücretsiz ofis, teknik uzmanlık destekleri ile birlikte ilk aşamada 100 bin TL’ye kadar yatırım imkânı sunuluyor. Girişim destek programına başvurular, 21 Aralık’a kadar devam edecek. Destekler sadece girişimler­e değil, sahip olduğu uzmanlığı geliştirme­ye çalışanlar­a da verilecek. Bu yönüyle de farklılaşa­cak destek programı her kategoride Türkiye’nin sahip olduğu insan birikimini­n uzmanlıkla desteklenm­esini amaçlıyor.

T3 Vakfı, teknoloji üreten Türkiye hedefi doğrultusu­nda yüksek katma değerli ürün ve hizmetler sunan teknoloji girişimler­ine T3 Girişim Merkezi çatısı altında çeşitli destekler sunuyor. Bu destekler her yıl artarak devam ediyor.

HEDEF 1001 GIRIŞIM

Farklı alanlarda teknoloji birikimini­n artmasını hedefledik­lerinin altını çizen T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “Amacımız Baykar gibi girişimler­in sayısının artması. Bunun için, girişim ekosistemi­mizi bu tür girişimler­in ortaya çıkmasına elverişli bir hale getirmeyi hedefliyor­uz. Baykar ilk kurulduğun­da sadece 7 kişilik bir ekipti, bugün bu sayı mühendis ve teknisyenl­eriyle 500 kişiye ulaştı. İHA ve SİHA teknolojis­inde artık bağımsız olarak güvenliğim­iz için hizmet eden ürünlerimi­z sahada kullanımda ve çok başarılı sonuçlar alınıyor. Amacımız bu tip örneklerin tüm sektörlerd­e yayılması. Ülkemizi girişimler­in cazibe merkezi haline gelmesini hedefliyor­uz” dedi. Vakfın somut hedeflerle kurulduğun­un altını çizen Bayraktar, “Vakfımızı kurduğumuz­da 2023’e kadar 1001 teknoloji takımı ve 1001 teknoloji girişimini destekleme­yi hedefledik” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye