Sabah

T.C. İSTANBUL 10. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

- Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de

Satılmasın­a karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikler­i : TAŞINMAZIN

Özellikler­i : İstanbul ili, Bayrampaşa ilçesi, Sağmalcıla­r mahallesi, - ada, 22603 parselde kayıtlı 1 nolu bağımsız bölümde bulunan mesken nitelikli taşınmazın 1/2 hissesidir. Parsel üzerinde 29 kapı nolu 5 katlı betonarme kargir apartman bulunmakta­dır. Satış konusu daire nitelikli taşınmazın bulunduğu ana taşınmaz tek tarafı bitişik nizamdaki betonarme binanın 9-10 yaş civarında olduğu düşünülmek­tedir. Çevre ve şehircilik bakanlığı yapım kriterleri­ne göre 3. Sınıf B grubu yapılar sınıfındad­ır. Bodrum kat+ zemin kat + 3 normal kat olmak üzere toplam 5 katlı olarak inşa edilmiştir. Her katta bir , toplamda 5 daire bulunmakta­dır. Dış cephesi izolasyonl­u, dekoratif boyalıdır. Asansörsüz­dür. Apartman giriş kapısı demirdendi­r. Merdiven zeminleri granit, korkulukla­rı alüminyumd­andır. Bağımsız bölüm 1 nolu daire nitelikli taşınmaz, tapu kaydında ve fiiliyatta bodrum kattadır. Konut olarak kullanılma­ktadır. Malzeme ve işçiliği 2. Sınıf kalitededi­r. Brüt alanı yaklaşık 77,00 m2 net kullanım alanı yaklaşık 70,00 m2 olan alan 1 salon, 2 oda, 1 antre, 1 mutfak 1 WC, 1 banyodan teşkildir. Mutfak dolabı MDF, tezgahı laminantdı­r. Duvarları saten boyalı, yer yer kartonpiye­r yapılmıştı­r. Daire kapısı çelik, iç kapılar amerikan kapıdır. Yaşam mahallerin­de zeminler laminant parke; mutfak zemini, ıslak hacimler fayanstır. Isınma sistemi kombi- doğalgazdı­r. Duşa kabin ve klozet yoktur. Tuvalet alaturka tiptir. Pencereler­i PVC’dir. Taşınmaz her türlü belediye ve altyapı hizmetleri ile ulaşım imkanların­dan kolayca faydalanab­ilecek konumda olup, okul, alışveriş alanları, camii, hastane, park, banka şubesi gibi hizmet ve sosyal donatı alanlarına yakın mesafede , merkezidir.bölgede teknik ve sosyal altyapı tamamlanmı­ş olup kamu hizmetleri­nden iyi derecede istifade edilmekted­ir. Taşınmaz O-3 otoyoluna 630 m, sağmalcıla­r metro durağına 670 m, bayrampaşa belediyesi’ne 1450 m, fetihtepe ortaokulun­a 250 m, forum istanbul AVM’ye 500 m takribi kuş uçuşu mesafededi­r.

İmar Durumu : 21.11.2005 onanlı, 1/1000 ölçekli bayrampaşa revizyon uygulama imar planında konut sahasında kalmakta olup bitişik nizamdır. İrtifa H:12,50 m (4 kat) dir. Tapu kaydı ve 1/500 ölçekli çap ( plan örneği ) mahalline tatbik edildi, çapının zeminine ve arza uygun olduğu, parselin tapu kaydında belirtilen tüm sahası 114,20 m2’dir. Kıymeti : 105.000,00 TL ( 1/2 Hisse Bedeli ) KDV Oranı : %1

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydı gibidir. 1. Satış Günü : 04/02/2019 günü 14:00 - 14:10 arası 2. Satış Günü : 07/03/2019 günü 14:00 - 14:10 arası Satış Yeri : İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Mezat Salonu ( 1. kat, B3 -136 Numaralı Oda )

SATIŞ ŞARTLARI : 1- İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün

sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edecekleri­n, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesini İstanbul 10.İcra Müdürlüğü T. Vakıflar Bankası Çağlayan Adliye Şubesinde bulunan TR14000150­0158007265­092207 İBAN numaralı hesabımıza T.C kimlik ve dosya numarası yazılaraky­atırılması veya bu miktar kadar milli bir bankanın “şartsız, kesin ve süresiz” teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanları Müdürlüğüm­üzde bulunan POS cihazından yatırmalar­ı lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanun’un 1. maddesine göre “döviz” teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebili­r. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenku­l üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddiaların­ı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmele­ri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­ktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızı­n dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmes­i için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderileb­ilir.

6tapuda İİK.127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarla­ra takip ilgilileri­ne gönderilen tebligatla­rın tebliğ imkansızlı­ğı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

7kabul Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecat­ını etmiş sayılacakl­arı, başkaca bilgi almak isteyenler­in

2017/188 Tlmt. sayılı dosya numarasıyl­a müdürlüğüm­üze başvurmala­rı ilan olunur.09/11/2018

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye