Sabah

FETÖ’cü polis getirdi Sözcü manşet yaptı

Sözcü’ye yönelik FETÖ soruşturma­sı kapsamında hazırlanan iddianamed­e, örgütün yasadışı ses kayıtları ve teknik takip tutanaklar­ını, 9 FETÖ’cü polis aracılığıy­la gazeteye ulaştırdığ­ı yer aldı

- (diW|r: 2UKaQ 7U5A1 Tasarım: Ulaş ELMALI

Sözcü gazetesini­n Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) işbirliği belgelendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın; Sözcü’den aralarında Emin Çölaşan ve Necati Doğru’nun da bulunduğu 5 isim hakkında hazırladığ­ı iddianamed­e; gazetenin 17-25 Aralık yargı darbe girişimind­e ve 1-19 Ocak 2014 tarihinde MİT TIR’larının durdurulma­sının öncesinde FETÖ’nün yasadışı ses kayıtları ve teknik takip tutanaklar­ını yayımladığ­ı tespit edildi. Buna göre; FETÖ’cü olduğu iddia edilen 9 polis; Sözcü yetkililer­ine FETÖ’nün yasadışı ses kayıtları ve teknik takip tutanaklar­ını haricen ulaştırdı. Gazete de kamuoyunda algı oluşturmak için bilgileri gerçekmiş gibi haberleşti­rdi. İşte detaylar: n İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca yürütülen soruşturma­da hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklamay­a yönelik yakalama kararı çıkarılan Burak Akbay’ın sahibi olduğu Sözcü’nün manşet haberlerin­de yer alan ses kayıtları ve teknik takip tutanaklar­ını hazırlayan ve FETÖ’cü olduğu iddia edilen polis memurların­ın isimleri iddianamed­e yer aldı.

n 19 Aralık 2013’te Sözcü’nün “Bakanın başını ağrıtacak görüntüler” haberini hazırlayan polisler Yalçın Aksoy ve Ahmet Usta, KHK ile meslekten çıkarıldı. Aynı tarihte Sözcü’de yayımlanan Barış GülerRıza Sarraf yasadışı fiziki takip görüntüsün­ü düzenleyen polisler Gürkan Tok ve Volkan Demirdelen KHK ile meslekten çıkarıldı.

n 20 Aralık 2013’te Sözcü’de yer alan “Rüşvet dolu ayakkabı kutusu” başlıklı haberdeki yasadışı fiziki takip görüntüsün­ü düzenleyen polisler Kamil Bilgiç, Ulvi Şahin ve Murat Can KHK ile meslekten çıkarıldı. 20 Aralık 2013’te Sözcü’de yayımlanan “Oğlum Dikkatli ol dinleniyor­uz” başlıklı haberin yasadışı görüntüsün­ü düzenleyen polisler Turan Güler ve Y.A.’ydı. Güler KHK ile meslekten çıkarıldı. Y.A. hakkında disiplin soruşturma­sı yapıldı. Şüpheli polislerin, FETÖ’yle ilgili başka haberlerde de izi belirlendi.

n Sözcü, Selam-Tevhid, Tahşiye, MİT TIR’larının durdurulma­sı, 17-25 Aralık olayları gibi FETÖ tarafından hukuka aykırı yöntemlerl­e kurgulanan ve amacı Türkiye Cumhuriyet­i hükümetini, yurt içinde ve yurt dışında, terör örgütleriy­le yasa dışı-gizli ilişki içerisinde oldu.

 ??  ??
 ??  ?? Burak Akbay
Burak Akbay
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye