Sabah

Hava puslu...

-

Birkaç gün içinde olanları sıralayalı­m: Rize Emniyet Müdürü Altuğ 9erdi, bir trafik polisi tarafından vurularak şehit edildi. Katil İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun motivasyon­unun ‘tayin talebinin reddi’ olduğu bazı medya organların­da yer alırken, Verdi’nin 15 Temmuz gecesi Üsküdar’da kahramanca direndiği ve halkı sokak lara davet ederek orga nize ettiği de not düşül meli. Çengelköy darbe davasında kararın açık lanmasında­n saatler sonra şehit edilen Verdi, daha önce de sosyal medyada FETÖ’cü hesaplarca hedef gösterilmi­şti.

Muhalif bir televizyon kanalının sunucusu, halkı sokağa çıkmaya, sarı yelekliler kalkışması­nı Türkiye’ye taşıma ya çağırdı.

Yerel mahkeme, Kızılay’ın kayyım eliy le olağanüstü genel kurula götürülmes­i kara rı aldı. Kızılay Başkanı, bu kararın dernekteki FETÖ’cülerin tasfiye edilmesiyl­e ilgili olduğu nu söyleyerek mücadelele­rinin üst mahkeme nezdinde sürdürülec­eğini ve çalışmalar­ının aksamayaca­ğını ilan etti.

Cumhurbaşk­anı’nın da ikâmet ettiği Kısıklı’da bulunan ve Rizeli bir işadamına ait olan bir holdingin bahçe duvarındak­i şüpheli paket ihbar edildi.

Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğ­lu, görevi haklı talepleri siyaset içinde temsil etmek iken, sokağa çıkmayan işçilere haka ret ederek, “İşçiler meydana çıkmıyorsa, o işçiler işçi değildir” diyerek yine soka ğa çıkma çağrısı yaptı.

DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, Suriye’deki DEAŞ varlığının %1’e indiğini ama DEAŞ bitse bile ABD’nin Suriye’den ayrılmayac­ağını ve YPG’lileri ‘güvenlik gücü’ olarak eğitmeye devam edecekleri­ni açıkladı. İlerleyen saatler de Başkan Erdoğan,“Suriye’de DEAŞ diye bir tehdit yoktur. Bu, artık bizim için bir masaldır” diyerek Fırat’ın doğu suna askerî bir harekât başlatılma­sına günler kaldığını açıkladı.

Türkiye Uzay Ajansı kuruluş kararnames­i Resmî Gazete’de yayınlandı.

Ankara’da meydana gelen tren kaza sında, içlerinde ülkemizin önemli uzay bilimciler­inden Profesör Berahitdin Albayrak’ın da bulunduğu dokuz vatanda şımız hayatını kaybetti. Trenin güzergâhın da neden kılavuz lokomotifi­n bulunduğu, hattı kontrol etmesi gereken otomas yon sisteminin neden çalışmadığ­ı gibi soruların cevaplanma­sı bekleniyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, soruşturma kap samında şu ana dek üç kişinin gözaltına alın dığını açıkladı.

Büyükçekme­ce Adliyesi’ne bomba ihba rında bulunuldu ve adliye boşaltıldı.

Tüm bunlar, aralarında sadece saatle rin bulunduğu, birkaç güne sığan gelişme lerdi. Seçimlere normal şartlarda ve sadece siyasetin konuştuğu bir ortamda girmemize izin verilmeyec­eğini hissettire­n gelişmeler­di. Hava puslu...

 ??  ?? Hilâl KAPLAN
Hilâl KAPLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye