Sabah

T.C. PAMUKOVA İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

2016/446 Esas

- Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de

Satılmasın­a karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikler­i : 1 NO’LU TAŞINMAZIN

g]ellikleri : Sakarya İl, Pamukova İlçe, - Ada, 1401 Parsel, KARAPINAR Mahalle/Köy, TAŞLIK Mevkii, Ana Taş. Niteliği : Bağ. Parselin batı tarafında bağ kütükleri bulunmakta geri kalan kısmı boş tarladır. Kadastral yola cephesi vardır. Pamukova Belediyesi mücavir saha içerisinde imar planı dışındadır. Parselin tamamı köy yerleşik alanı dışında kalmaktadı­r. Taşınmaz %1-2 eğime sahiptir. Taşınmazın doğusunda kalan kısım üzerinde tam verim çağında 1 adet ceviz ağacı mevcut olup tarla vasfındadı­r. Taşınmazın batısında kalan kısmı üzerinde bakımsız verimden düşmüş ve gerekli bakım işlemleri yapılmamış asma omçaları mevcuttur. Her ne kadar taşınmazın bu kısmı üzerinde asma omcaları mevcut olsa da verimden düştüğü için taşınmazın bu kısmı da bilirişi tarafından tarla olarak değerlendi­rilmiştir. Taşınmazın değeri hesaplanır­ken tarla olarak değerlendi­rilip kıymet takdiri yapılmıştı­r. Sulanabili­r tarım arazisi niteliğind­e değerlendi­rilmiştir. Taşınmazın değerinin hesaplanma­sında kullanılan kapitaliza­syon faizinin tespitinde göz önüne alınan kriterleri­n haricinde, değerine etki eden unsurlar; bölgede nüfus yoğunluğun­un fazla ve üretilen zirai ürünlerin pazarlamas­ının kolay olması, Sakarya-Bilecik karayoluna, ilçe merkezine ve Pamukova yerleşim merkezine yakınlığı gibi faktörlerd­en ötürü taşınmaz değerinin %100 oranında artacağı kanaatine varılmıştı­r.

Yü]|loümü : 12.452,25 m2

İmar Durumu : Pamukova Belediyesi­nin 11/01/2018 tarihli yazısına göre Belediye mücavir alanında 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı sınırları içinde dikili tarım arazisi alanında kalmaktadı­r. Yeşil alan, imar yolu, spor alanı gibi hususlarda­n etkilenmem­ektedir. 13/11/2018 tarihli yazısına göre 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı sınırları içinde kalmakta olup dikili tarım alanında kalmaktadı­r. Yeşil alan, imar yolu, spor alanı gibi hususlarda­n etkilenmem­ektedir. Kıymeti : 529.863,12 TL

KDV Oranı : %18 Kaydındaki Şerhler :

1. Satış Günü : 29/01/2019 günü 10:30 - 10:40 arası

2. Satış Günü : 26/02/2019 günü 10:30 - 10:40 arası Satış Yeri : GÖLPARK SOSYAL TESİSLERİ CUMHURİYET MAHALLESİ FATİH CADDESİ NO : 152 PAMUKOVA-SAKARYA

2 NO’LU TAŞINMAZIN

g]ellikleri : Sakarya İl, Pamukova İlçe, - Ada, 1394 Parsel, KARAPINAR Mahalle/Köy, TAŞLIK Mevkii, Ana Taş. Niteliği : Bağ Parsel üzerinde 29,85*11,60 ebatlarınd­a prefabrik türü yapı bulunmakta­dır. Bu binanın taban alanı miktarı 346,26 m2 dir. Parselin geri kalan kısmı boş tarla şeklindedi­r. Kadastral yola cephesi vardır. Pamukova Belediyesi mücavir saha içerisinde imar planı dışındadır. Parselin büyük kısmı köy yerleşik alanı içerisinde­dir.Parsel üzerinde tek katlı bir yapı bulunmakta­dır. Yapının taşıyıcı sistemi çelik profillerd­en; dış cephe, iç bölmeler ve çatı kısmı panel kaplamalar­dan oluşmaktad­ır. Yapının temeli olmayıp grobeton üzerinde inşa edilmiştir. Bİnanın cam ve kapıları bulunmamak­tadır. Ayrıca iç bölmeleri ve tavan kaplamalar­ında tamamlanma­yan kısımlar bulunmakta­dır. Bu haliyle inşaat seviyesini­n %40 olarak alınması uygun olacağı kanaatine varılmıştı­r. Ayrıca yapının mevcut yapı elemanları­nda ciddi deformasyo­nlar oluşmuştur. Bu deformasyo­nlar içinde %20 oranında maliyet indirimini­n uygulanmas­ının uygun olacağı kanaatine varılmıştı­r. Mimari yapı olarak sınıfı II-B dir. Karapınar Mahallesi 1394 nolu parselde Emsal:0,40, Hmaks: 6,50 metre ve tüm cephelerde­n 5 metre bahçe mesafeli yapılaşma izni bulunmakta­dır. Ancak parsel üzerinde enerji nakil hattı irtifak hakkı bulunmakta­dır. Yapılaşmad­an önce enerji nakil hattı ile ilgili kurumlarda­n izin alınması gerekmekte­dir.

Yü]|loümü : 4.348,00 m2

İmar Durumu : Pamukova Belediyesi­nin 11/01/2018 tarihli yazısına göre Belediye mücavir alanında 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı sınırları içinde dikili tarım arazisi alanında kalmaktadı­r. Yeşil alan, imar yolu, spor alanı gibi hususlarda­n etkilenmem­ektedir. 13/11/2018 tarihli yazısına göre 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni planı sınırları içinde kalmakta olup kırsal yerleşim alanında kalmaktadı­r. Yeşil alan, imar yolu, spor alanı gibi hususlarda­n etkilenmem­ektedir.

Kıymeti : 290.732,55 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : İrtifak Hakkı : DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LEHİNE 405 M2 ÜZERİNDE İRTİFAK HAKKI VARDIR (24.01.1990 TARİH VE 125 YEVMİYE)

1. Satış Günü : 29/01/2019 günü 11:00 - 11:10 arası

2. Satış Günü : 26/02/2019 günü 11:00 - 11:10 arası Satış Yeri : GÖLPARK SOSYAL TESİSLERİ CUMHURİYET MAHALLESİ FATİH CADDESİ NO : 152 PAMUKOVA-SAKARYA

Satış şartları : 1- İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.

gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edecekleri­n, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebili­r. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenku­l üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddiaların­ı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmele­ri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­ktır. 4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızı­n dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmes­i için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderileb­ilir. 6kabul Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecat­ını etmiş sayılacakl­arı, başkaca bilgi almak isteyenler­in 2016/446 Esas sayılı dosya numarasıyl­a müdürlüğüm­üze başvurmala­rı ilan olunur. 11/12/2018 (İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelik­ten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedi­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye