Sabah

CHP BALIKESİR ÖRGÜTÜNDE İSYAN

CHP ile İyi Parti arasında yapılan ittifaka ilk tepki Balıkesir’den geldi. CHP’nin Balıkesir adayını geri çekmesi, partililer­i ayağa kaldırdı. İl Başkanı Serkan Sarı, “Adayımız yoksa biz de yokuz” dedi

-

Yerel seçimler için günlerdir ‘papatya falına’ dönen İyi Parti ile CHP arasında yapılan görüşmeler önceki akşam sonuçlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 21 ilde ittifak yapacaklar­ını açıklaması­nın ardından, CHP’de ittifaka ilk isyan Balıkesir’den geldi.

CHP’nin Balıkesir adayı milletveki­li Ahmet Akın’ın adaylığını geri çekilmesi ve İyi Parti’nin adayı milletveki­li İsmail Ok’un ortak aday olarak belirlenme­si, CHP’nin Balıkesir İl Teşkilatı’nı ayağa kaldırdı.

BİZİ ASLA İKNA EDEMEZLER

İttifak kararına tepki gösteren ve 15 ilçe başkanıyla birlikte Ankara’ya giden Balıkesir CHP İl Başkanı Serkan Sarı SABAH’a konuştu. “Örgütü kimse yok sayamaz” diyerek karara tepki gösteren Sarı, “Balıkesir’de açıklamış olduğumuz bir adayımız var. Biz seçimi kazandık diye bakıyorduk. Bizi asla ikna edemezler. Eğer bu adaylığı geri çekmezlers­e arkadaşlar­ımızla birlikte gereğini yapıp partiden ayrılacağı­z. Toplumun her kesiminden olumlu karşılık bulmuş bir adayımızın bu şekilde yok sayılmasın­a asla müsaade etmeyeceği­z” dedi. Sarı “İttifak yapılacaks­a başka yerlerde yapılmalı. Balıkesir özelinde kabul etmemiz mümkün değil. Çıktığımız yoldan dönmeyiz. Adayımız yoksa biz de yokuz” diye konuştu. Diğer partililer de İyi Parti’nin adayını destekleme­yeceklerin­i söyledi. Sarı, partililer­e attığı mesajda ise, “Genel Başkan Yardımcımı­z Oğuz Kaan Salıcı ile görüştük. İtirazları­mızı ilettik. Yarın da (bugün) genel başkanımız­la görüşeceği­z. Herkesi sakin olmaya davet ediyorum” dedi. İttifak görüşmeler­inde iki parti arasında paylaşılam­ayan Balıkesir’de ilk etapta CHP’nin adayının desteklene­ceği kararı alındığı ancak, çıkan kriz sonrası CHP’nin adayını geri çektiği belirtildi.

 ??  ??
 ??  ?? Kararın ardın dan partililer Balıkesir İl Başkanlığı önünde top landı.
Kararın ardın dan partililer Balıkesir İl Başkanlığı önünde top landı.
 ??  ?? Serkan Sarı
Serkan Sarı
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye