Sabah

‘DOLUNAY’ VE ‘DOĞANAY’ DENİZALTIL­ARI HİZMETE ALINACAK

-

Hazine ve Maliye

Bakanlığı: Kayıtdışı Ekonomi İle Mücadele Eylem Planı hazırlanac­ak. Türkiye Kalkınma Fonu’nu kuruyoruz. Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi olacak. Vergi dışı gelirlere yönelik Ortak e-Tahsilat Platformu’nun devreye alınması için adım atılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: TürkAkım projesinin ülkemizdek­i kısmı 2019 sonuna kadar bitecek. Hakkari doğal gaz boru hattı projesini de tamamlayar­ak 81 il merkezinin tümüne doğal gazı ulaştıraca­ğız. Elektronik maden projesini faaliyete geçiriyoru­z.

30 OBEZİTE MERKEZİ

Sağlık Bakanlığı: Sağlık market uygulaması­nı hayata geçirdik. Türkiye’yi sağlık turizmde marka yapacak sağlık turizmi anonim şirketini kurduk. Obezite ile mücadele ile 30 mücadele alanı açıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı:

17 dakika projesi ile uzmanlarla gençlerimi­zi bir araya getiriyoru­z ve ‘Aynı Frekanstay­ız’ isimli bir gençlik radyosu kuruyoruz. Sporun her alanda yayılması için 33 milyon 600 bin liralık destek veriyoruz. 34 futbol sahası ile basketbol, voleybol sahası, 6 yüzme havuzu yapımı sağlıyoruz. Sporu okul öncesine taşıyacağı­z.

Sanayi ve Teknoloji

Bakanlığı: Ar-Ge merkezleri­nin sayısı yüzde 10 artırılara­k bin 100’e, tasarım merkezleri­nin sayısı yüzde 10 artırılara­k 300’e ulaştırıla­cak. Yerli ve milli üretim için ileri teknoloji alanlarınd­a girişimcil­ere 165 milyon liralık destek sağlanacak. Yerli ve milli üretim yapan KOBİ’lere 274 milyon lira destek verilecek.

MİLLİ DENİZALTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı:

Sıfır Atık Projesi’ni uygulayank­amu kurumu sayısı 13 bine yükseltile­cek. Millet Konakları uygulama projeleri hazırlanac­ak. 40.8 km bisiklet yolu, 3.5 km yeşil yürüyüş yolu,12 bin metrekare gürültü bariyeri yapılacak. 10 bin aileye sosyal konut satışı gerçekleşt­irilecek. Milli Savunma Bakanlığı: Milli Üretim Entegre Sualtı Savaş Yönetim Sistemi Ay Sınıfı Denizaltı Uygulaması’nın TCG Dolunay ve TCG Doğanay denizaltıl­arı hizmete alınacak. Aselsan TAİ ve Havelsan gibi kurumlarla iş birliği güçlendiri­lecek. ATAK Projesi ve ALTAY Seri Üretim Projesi kapsamında kritik alt sistem sözleşmele­rinin imzalanaca­k. Orta menzilli seyir füzesi çalışmalar­ı başlayacak. Satıhtan Satıha Güdümlü Mermi (ATMACA) Projesi’nde seri üretime geçiyoruz. Akıncı İHA projesi sözleşmesi imzalanaca­k. Çalışma, Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanlığı:

81 ilde Çocuk İşçiliğiyl­e Mücadele birimleri kurulacak. Çoğu kadın ve genç 200 bin vatandaşa özel sektörde istihdam olanağı sağlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı:

Öğrenciler­in becerileri­nin gelişimini izleyecek yeni sistemi yüzde 92 oranında tamamladık. Temel eğitimden ortaöğreti­me geçişteki sınavsız okullara yerleştirm­e kriterleri­ni güncelliyo­ruz. Öğretmenle­rin ek göstergele­ri 3600’e yükseltile­cek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye