Sabah

İki “Olağanüstü” Vali!.

-

TEBESSUM

Almanya’da Almanlar yaşıyorsa Sakarya’da sakarlar mı yaşar?

(Teşekkür Çetin Şener)

SEVDİĞİM LAFLAR

Tembellik dünyada en pahalı şeyin israfıdır. hayatın!.

J. Taylor

Manisa Gazetecile­r Cemiyeti Onursal Başkanı, Ağbimin, Tercüman İzmir ve Ege şefi olduğu yıllardaki en acar muhabiri Ertuğrul Kardeşimiz­in davetiyle bir Manisa günü koyduk, İzmir gezimize.. İzmir Manisa gidiş geliş, inanın Beylikdüzü Taksim’den daha kolay. Müthiş bir otoban ve o otobanın içinden geçtiği yeni tünel, dünyayı iyice ufaltmış. Buca’dan çıkar çıkmaz Manisa’ya girdik sanki.. Doğru Ayn-ı Ali kahvesi.. Ertuğrul bizi orda bekliyor.. Girdik ki, birisi Ertuğrul’a koştu..

“Valimiz burda” dedi.. Ertuğrul’un “Oooo!.

Sayın Valim” dediği adama baktım. Aynen benim gibi fevkalade spor bir tatil günü kıyafetind­e bir genç.. Yahu biz İstanbul’da senelerden beri, sokakta, halkın arasında vali görmeyi unutmuşuz.. Bir felaket ola ki, gelen bakanın omzu başından bakan bir vali ortaya çıksın ve kameralara poz versin.. Manisa’da vali, tatil sabahı, halkın en favori kah velerinden birinde

onlar gibi olmuş.. Halkla sohbet ediyor, iyi mi?.

Beraber oturduk. Nasıl hoş sohbet, nasıl şirin, nasıl senden, benden, ondan farksız, tam halktan biri valimiz, Ahmet Deniz..

Yani bize Mekteb-i Mülkiye’de öğrettikle­ri Vali bu işte..

Ağbime nargile, Valimiz dahil herkese Sultan Çayları geldi. Sohbet sürüyor.. Ben etrafa bakıyorum. Her masası dolu Ayn-ı Ali’de, içerde “Vali” olduğunu gösteren tek işaret yok.. Korumalar bile belli değil, vardıysala­r eğer..

Sonra kalktı.. “Bugün gezeceğim daha çok yer var..

Bana müsaade” dedi, Valimiz.. Sarmaş dolaş olduk.. Nasıl mutluydum, onu kucaklarke­n..

★★★

Şakir Öner Öztürk, beni İzmir’de mutlu eden ikinci Vali’ydi.. Aslında Vali Vekili ve kayyum olarak Belediye Başkanı Mardin’de..

Cumartesi günü, İzmir’in o harika Fuarına gittik. 2015 yılında açılmıştı Fuar İzmir!. Bayılmış, anlatmıştı­m. Bu defa, Turizm Fuarı vardı. Çeşitli kent

ler, çeşitli kurumlar gelmişler, tanıtımlar­ını yapıyorlar­dı..

Nasıl neşeli, nasıl keyifli vakit geçirdik, ülkem adına nasıl mut, nasıl umut dolu ayrıldım, anlatmam zor..

Başta Şakir Öner Valim, 2002, yani benden tam 40 yıl sonra mezun olmuş kardeşim.. Neler neler yapmış, Mardin’e.. Onu da anlatmam gerek..

Şakir Öner Valim ve Fuar İzmir’de harika saatler!..

Hepsi, yarın!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye