Sabah

Sex and the Selahattin

-

Dün sosyal medyanın gündemi, meşhur “6H[ DQG WKH &LW\¨ dizisi nin yıldızları­ndan Sarah -essica Parker’ın Selahattin Demirtaş’ın kitabıy la verdiği pozdu.

Parker, “Haberim yokmuş gibi çek panpa” tarzındaki fotoğrafta, stilettola rı, leopar desenli eteği ve şık kabanıyla NeZ <ork’ta bir binadan çıkarken görü lüyor. Elinde de Demirtaş’ın Türkiye’de “6eKer” adıyla basılan hikâye kitabının İngilizce basımı var. Hanımefend­i, o anda fark ettiği kameralara kitabın kapağını oku nacak şekilde gösteri yor...

Haberi, dünya ca ünlü moda dergi si Vogue’dan oku yalım: “Parker’ın son aksesuarı onun tam bir New Yorklu oldu ğunu kanıtlıyor.” Parker’ın bu fotoğrafıy­la kültürlü olmanın son moda çantalara sahip olmaktan daha iyi olabi leceğini gösterdiği­ni belirten dergi, haberde yazarın “cezaevinde­ki bir Kürt lider” oldu ğu notunu unutmamış.

Ne var yani, neye şaşırıyors­unuz? Evet, aranızda bilmeyenle­riniz olabilir... Ama yaptığı ilk resimle ressam olan, eline saz alınca Ahmet Hakan’ın progra mına çıkartılıp adı Neşet Ertaş’la anılan Selahattin Bey aynı zamanda bir yazar dır da!

Hem de öyle sıradan bir yazar değil dir... Düşünün, geçenlerde ilk ve aynı zamanda sonuncu kitap denemesiyl­e PEN’e bile kabul edilmişti.

Şimdi de edebi değeri tartışılam­az ilk kitabı İngilizcey­e çevrilmiş, NeZ <ork sosyetesi arasında da best seller ola yazmış...

Nobel’e aday olursa şaşırmayın!

Bir de kitapla ilgili bizim buralardak­i yorumlara bakayım dedim... Bakmaz olay dım! “İncil’den sonra en az tanınan kitap” türünden “eleştirile­rle” karşılaşma­yı beklerken önüme, Selahattin Bey’in kitap larını önerdiği FaKriye $dsay’ın şu yoru mu düştü:

“Demirtaş niye ‘Seher’ gibi k|tü bir kitap yazar? 5000 kişi niye fuarda sıra ya girer bunun için? Kitabı övenler niye överler? Bence sadece oturup kara kara bunları düşünelim. Umutsuz olmak için iyi bir neden!”

Aranızda “moda insanın kendine yapı şanı giymesidir, bana ne bu magazin haberinden” diye düşünenler olabilir. Peşin hükümlü olmayın derim.

Zira yıllardır kamuoyunun “Çirkin mi yoksa güzel mi” diye tartıştığı, 1.60 boyuna rağmen sırık gibi mankenleri atlatıp adını lüks markalarla özdeşleşti­ren Sarah Hanım boş işe girmez...

Kameraları çağırıp “iç çamaşırı giyme diği” türünden açıklamala­r yaparken bir anda üçüncü dünya romantizmi­ne soyunmaz.

Ya reklam için iyi para almış ya da emir büyük yerden.

İpucu isteyen yazarımızı­n birkaç yıl önce sarf ettiği “PKK Fırat’ın doğusuna geçecek siz de (şair burada Türkiye hal kına sesleniyor) mal mal bakacaksın­ız” sözlerini hatırlayab­ilir.

Anlaşılan o ki Türk ordusu Fırat’ın güneyine yürürken, Demirtaş ve ABD’li büyükleri “mal mal bakmayalım” demişler ve bu piara girişmişle­r.

Acaba diyorum Selahattin Bey kitabı nın İngilizce basımında yüzündeki benleri aldırmadan önceki bir fotoğrafın­ı kullansa daha mı doğal olurdu? Tabii son karar edi törü Jessica Hanımda.

PeOiK DOWinRN#VDEDK FRP WU 606 0$ \D] J|ndeU 7/ 0+ )DNV

·\e

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye