Sabah

En isabetli ödül..

-

Cumhurbaşk­anlığı Kültür Sanat Ödülleri’ni bu yıl kazananlar­dan ikisini tanıyorum. Birisi çok yakın dostum, ağabeyim Türker İnanoğlu.. Öteki, onu asıl babam tanır ve çok severdi. Besteci Erol Sayan..

Alaturka musiki deyince, adı altın harflerle yazılacakl­ardan Erol Sayan Üstat, aslında bu ödülü çoktan almalıydı.. Alkış..

Türker Ağabeyim için söyleyecek lafım , “Alkış Ötesi..”

Okurlarım benim daha ilk günümden beri, yani 60 yıldır, kültür ve sanatın nasıl içinde olduğumu, nasıl her türünü yakından izlediğimi bilirler.

İşte o 60 yıllık uzman sıfatıyla (Hiç mütevazı değilim bu konuda) söylüyorum. Cumhurbaşk­anlığı Kültür ve Sanat Ödülleri’ni, bu ülkede Türker Ağabeyim kadar hak eden insan, hatta yoktur!. Onu ülkem “Bay Sinema” diye tanır.. Hafta sonunda Cengiz Semercioğl­u kardeşim onunla iki gün süren harika bir röpor taj yaptı. Benim bilmedikle­rim bile vardı içinde. Mesela top oynarken şut göğsü ne gelmiş. Düşmüş, kalbi durmuş. Allahtan, Doktor Fahrettin Cüreklibat­ur orda. Hemen kalp masajı yapıp, çalıştırmı­ş tekrar..

Fahrettin Cüreklibat­ur!. Yani, Yeşilçam adıyla, Cüneyt Arkın..

Sormuş, Cengiz.. “Yeşilçam’da filmlerini­z rekor kırardı. Şimdi de dizilerini­z rekor üstüne rekor kırı yor, sırrınız nedir” diye.. “Ben halkın nabzını tuta rım” demiş, ağabeyim. Doğrudur..

İşte, “Arka Sokaklar” 500’üncü bölümünü yayınladı diye, Altın Kelebek Onur Ödülü aldı. İşte daha yepyeni “İkizler/ Memo Can” Hastası, ruh odasına daldı..

“Bende intihar eğilimleri başladı.. Ne yapmam gerek?.” “Paramı peşin ödemen!.” Eserler.. Türk Sineması’nın tüm ama, tüm filmlerini­n afişlerin den oluşan o ciltler dolusu kitap yeter sadece ödül için..

Bunlar kazanç beklemeden dökülen servetler.. Kültür Sanat Ödülü, bu adama verilmez de, kime verilir?.

Ne mutlu bana!.

İyi ki,

Ağbimsin,

Türker

Ağam!. alabilecek satın “Geleceği bugündür.” tek şey

Samuel Johnson

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye