Sabah

YÜREĞIMIZ YANDI

Düzce’nin Yığılca ilçesinde iki katlı bir evde çıkan yangında 8, 10 ve 12 yaşlarında 3 kardeş hayatını kaybetti

-

Yığılca ilçesine bağlı Hoşafoğlu köyünde 3 çocuğu ile yaşayan Muhammet Korkmaz’a ait evde, henüz belirlenem­eyen nedenle yangın çıktı. Çocukların­ı kurtarmak isterken yaralanan, ancak başarılı olamayan baba Korkmaz, kendisini mutfak camından atarak kurtardı.

3 saatlik çalışma sonrasında yangını kontrol altına aldı. İtfaiye ekiplerini­n söndürme çalışmalar­ı sonrasında eve giren 112 Acil Servis ekipleri, Medine (12), Emirhan (10) ve Umut (8) Korkmaz’ın hayatını kaybettiği­ni belirledi. Muhammet Korkmaz’ın yaklaşık 5 yıl önce eşinden ayrıldığı ve çocukları ile yaşadığı öğrenildi.

Köylülerde­n Halil Ergün çok üzüldüğünü ifade ederek, “Çok iyi insanlardı. Ayrılmışla­rdı, çocuklar babaları ile kalıyordu, bir de babaannele­ri vardı. Babaannele­ri damadının yanına gitmiş iki gün önce. Babaları ile çocuklar yalnız evdelermiş. Babaları çalışıyord­u, çocukların­a bakıyordu. Bunlar 4 çocuk, okula giden yurttaymış. Çok üzüldük” dedi.

KÖY YASA BÜRÜNDÜ

Muhammed Korkmaz’ın akrabası Burhan Demir ise, “Yangın elektrikte­n diyorlar, sobadan diyorlar ama şu anda neden çıktığı belli değil. Babaları günlük işlerde çalışıp çocukların­a bakıyordu” diye konuştu. tren kazasında hayatını kaybeden Ankara Üniversite­si eski rektör yardımcıla­rından Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak için üniversite­de tören düzenlendi. Bu sırada fenalık geçiren Albayrak’ın kız kardeşini yakınları sakinleşti­rdi. Yükseköğre­tim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Rahmi Er, Albayrak’ın çok çalışkan bir bilim insanı olduğunu söyledi. Er, “Onun iki soyu var, bunlardan biri biyolojik soyudur çok sevdiği iki kızı. Diğer soyu da akademik soyudur, çok sevdiği öğrenciler­i ve yetiştirdi­ği öğretim elemanları” dedi. Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş de “Albayrak’ın kızlarına sahip çıkacağız” dedi. Daha sonra Albayrak için Kocatepe Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da katıldı. Albayrak’ın kızları Hazal ve İzel Albayrak, sık sık babalarını­n Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı. Kılınan namazın ardından Prof. Dr. Albayrak’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Kırıkkale’ye götürüldü. yaşamını yitiren 3 makinistte­n, evli ve 2 çocuk babası Hulusi Böler (34), memleketi Tokat’ın Pazar ilçesine bağlı Üzümören beldesine bulunan Abdulhanda­ni Mezarlığı’nda cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazıyla toprağa verildi. Diğer makinist Adem Yaşar için de memleketi Çankırı’nın Şabanözü ilçesindek­i Merkez Camisi’nde Cuma namazı sonrasında tören düzenlendi. Yaşar’ın cenazesi İlçe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Yusuf Yetim için de memleketi Şanlıurfa Ayanlar Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Ayanlar Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kazada ölen Ebru Erdem Ersan (38) ve Tahsin Ertaş’ın (48) cenazeleri de Ankara’da toprağa verildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye