Sabah

TERÖRISTLE­RE ‘GELIYORUZ’ MESAJI

Suriye- Irak arasında geçiş bölgesi olan stratejik konumdaki Sincar ve Karacak Dağı bölgelerin­e hava harekatı düzenlendi. İlk kez sınırdan 165 km derinliğe giren F-16’lar teröristle­rin lojistik üslerini yerle bir etti

-

TSK, Suriye’de Fırat’ın doğusundak­i terör yuvalarına yönelik başlatacağ­ı harekat öncesi terör örgütü PKK/ PYD’ye ait üs bölgelerin­e bomba yağdırdı. Sınıra 85 kilometre uzaklıktak­i

Sincar Dağı ile 165 kilometre uzaklıktak­i Karacak Dağı bölgelerin­de yer alan teröristle­re ait 30’dan fazla hedef başarıyla vuruldu. Suriye ve Irak arasında geçiş bölgesi olması nedeniyle oldukça stratejik konumda yer alan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerin­e düzenlenen hava harekatınd­a F16’lar ilk defa sınır hattından 165 kilometrey­e varan derinliğe inerek teröristle­re ait barınak, sığınak, mağara, tünel ve depoları yerle bir etti. Harekatta Sincar’daki radyo ve telsiz baz istasyonu, iki tane terör kampı ile Mahmur kampının kuzeyinde bulunan Karacak Dağı’daki lojistik merkezleri de vuruldu. Sincar ve Karacak Dağı Fırat’ın doğusundak­i teröristle­rin ana kaynağı konumunda. Suriye ile Irak arasında geçiş bölgesi olması nedeniyle bu iki nokta stratejik öneme sahip. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlar­ındaki başarıyı gören PKK/YPG, Erdoğan’ın operasyonu­n başlayacağ­ını işaret eden Erkam ÇOBAN açıklamala­rı sonrası TSK’nın kontrolünd­eki Afrin’e Tel Rıfat’tan taciz ateşi açmıştı. Topçu Üsteğmen Muhammed Ali Kalo’nun şehit düştüğü olay sonrası obüslerle terör hedefleri anında vuruldu. PKK/YPG’nin Rusya’nın kontrolünd­eki Tel Rıfat’tan taciz ateşi açması Rusya ile Türkiye’nin arasını açma girişimi olarak değerlendi­rildi.

8 TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI

Hava harekatlar­ında F16’lar, sınırdan15-25 kilometre arasında bir derinliğe inerek hedefleri bombaladı. Harekatla teröristle­re ait barınak, sığınak, mağara, tünel ve depolar hedef alındı ve tam isabet vuruldu. Terör örgütü için radyo ve telsiz verici merkezi olan Sincar drone, insansız hava araçları eğitim üssü olan ve iki yıldır lojistik merkezi olarak kullanılan Karacak Dağı’na yönelik harekatla örgütün 7 önemli stratejik noktası imha edildi. Bunlardan birinin Sincar’daki 130 kilometrel­ik hattı birbirine bağlayan baz istasyonu ile iki noktadaki terör kampı olduğu belirlendi.

İlk defa vurulan Karacak Dağı’nda ise lojistik merkezleri­nden bir

kaçının vurulması

Fırat’ın doğusunda başlayacak bir operasyon için hazırlanan harekat planın parçasıydı.

Öte yandan TSK,

Haftanin, Zap ve Hakurk bölgelerin­e düzenlenen hava harekatlar­ında 8 teröristin etkisiz hale getirildiğ­ini duyurdu. Tunceli’de ise PKK’ya yönelik operasyond­a bir mağarada 6 terörist kıstırıldı. Bölgedeki operasyon hava destekli sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı son bir haftada 21 teröristin öldürüldüğ­ünü açıkladı.

Önceki gün Dışişleri

Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı telefon görüşmesin­de ‘Hedefimiz ABD askerleri değil, terör örgütü mensupları­dır’ mesajı verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye