Sabah

NEREDE TERöRIST VARSA BITIRECEğI­Z

- AA

Bakanı Süleyman Soylu dün Kastamonu’da bir dizi açılışa katıldı. 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Kastamonu’da bulunmakta­n büyük mutluluk duyduğunu belirten Soylu konuşmasın­da şunları söyledi:

n Ağrı Belediyesi teslim alındığınd­a 1 aracında 400 haciz vardı. Belediyeni­n 12.5 trilyon borcu vardı. 6.5 trilyon borcu sadece esnafaydı. Niye? Paralar dağa gidiyordu. 13-14 yaşındaki kızları annelerini­n kucağından, okullarınd­an alıp dağa götürüp, onlara tecavüz ettirip, bir daha annesinin babasının yüzüne bakamaz hale getiren anlayışı kaldırdık diye bazen Avrupa’dakiler, bazen de PKK’nın siyasi kolu olan partinin yöneticile­ri bize çemkiriyor. 100 defa bu işi yapsanız, bin defa, on bin defa o belediyele­ri teröre hizmet eder halden kurtarmak bizim boynumuzun borcudur.

n Dağlarda toplam 700 terörist kaldı. Kışın 5 metre kar olsa da canlarını almazsak bu millet bize hakkını helal etmez. Cumhurbaşk­anımız talimatını verdi. Fırat’ın doğusu da batısı da neresiyse bilinsin ki, terörist nerede varsa ensesindey­iz, bitireceği­z. Bu coğrafyayı bu pisliklerd­en temizleyec­eğiz.

n PYD’ye PKK’ya sahip çıkan, DEAŞ’ı kendisi üreten, ardından FETÖ terör örgütünün tüm mensupları­na sahip çıkan Amerika, ondan sonra biz müttefikiz. Sınırlarım­ızda PKK’yı, PYD’yi, terör örgütlerin­i besleyecek­sin. TIR’larla silah gönderecek­sin, Kandil’e adam gönderip en iyi teknolojil­erin nasıl kullanacağ­ını öğreteceks­in, ondan sonra ‘Türkiye ile müttefikiz’ diyeceksin. Böyle bir müttefikli­k olmaz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye