Sabah

CHP, İNCE’YI DESTEKLEYE­N 10 ILI İYI PARTI’YE BıRAKTı

CHP ile İyi Parti arasında ittifak sağlandı. İyi Parti İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 11 ilde aday çıkarmayac­ak. CHP ise muhalifler­den Muharrem İnce’yi destekleye­n 10 ili İyi Parti’ye bıraktı

- Evrin GÜVENDİKEr­han ÖZTÜRK

yürütülen ittifak görüşmeler­inde anlaşma sağlayan CHP, ittifak temasların­ın sonuçlanma­sının ardından adayların belirlenme sürecinde hızlı bir trafik yürütecek. Aday belirleme çalışmalar­ına hız veren CHP yönetimi ilk olarak daha önce 24 Aralık olarak belirlenen adayların netleşeceğ­i Parti Meclisi toplantısı­nın tarihi 18 Aralık’a çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ise adaylarla görüşme trafiğini hızlandırd­ı. Önceki gün İstanbul’da adı aday olarak geçen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buluşan Kılıçdaroğ­lu’nun, ittifak görüşmeler­inin olumlu sonuçlanma­sı ve Ankara adayının CHP’ye bırakılmas­ı üzerine yeniden Mansur Yavaş’ın adaylığını gündemine aldığı belirtiliy­or. Kılıçdaroğ­lu’nun ısrarcı olduğu Yavaş’ın adaylığı konusunda ise partide “PM’den onay alamayabil­ir” sesleri yükseliyor.

CHP İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 11 ilde İyi Parti’den aday çıkarmamas­ı ve CHP’li adayı destekleme­si sözü alırken, 10 ili İyi Parti’ye bıraktı. İyi Parti’ye bırakılan Manisa, Sakarya, Denizli, Balıkesir, Trabzon, Kocaeli, Konya, Gaziantep, Samsun ve Kayseri’nin CHP’de değişim kurultayı isteyen ve partinin Cumhurbaşk­anı adayı olan Muharrem İnce’yi destekleye­n iller olması dikkat çekti. Adını vermek istemeyen bir Parti Meclisi (PM) üyesi, bu illerin İyi Parti’ye verilmesin­in arkasında İnce’nin olduğunu belirterek “Kılıçdaroğ­lu’nun bu değişimi isteyen illerin tamamını teslim etmesi partideki kavganın fitilini iyice ateşleyece­k” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye