Sabah

Kafası çalışan solcuya kurban olayım

-

<eri cennet olası hocam Tahir Alangu bir gün sınıfta şöyle demişti: “SOLCULUğU PEK BILMEM AMA HALKçıLığı IYI BILIRIM ”

Ergendim, bu bana bir çelişki olarak görünmüştü. İkisi aynı şey değil miydi bun ların?

Sonraları, komü nizmin ne korkunç bir kandırmaca olduğu nu öğrendikçe ve Türk solunu ve solcuların­ı da tanıdıkça, hocamı anla dım.

Emekli memur gaze tesinde şaşkın olmayan düzgün adamlar da var. Bunlardan biri Fuat Bol.

Geçen gün, adını vermediği bir emekli öğretmen arkadaşını­n ken disine söyledikle­rini yazmış. Bu vatandaş, “HAYATı SOLCULUKLA VE SOL öRGüTLERDE GEçMIş, öZELLIK LE DARBE DöNEMLERIN­DE BUNUN BEDELINI çOK AğıR öDEMIş” bir insanmış...

Alıntı yapacağım. Böyle durumlarda düşmanları­m “YAZı Mı BEDAVAYA GETIRDIğIM­I” söy lüyorlar.

Gene yapacağım o zaman! Bakın neler demiş bu emekli öğretmen, arkadaşı Fuat Bol’a:

“Biz solcular seneler senesi emekçiden, fakir fukaradan, kim sesizden, ezilenden yana olup söylem, slogan üretmedik mi? Parasız üniversite, herkese sağlık güvencesi, kimsesizle­re sahip çıka lım diye yırtınmadı­k mı? ©,0) DEFOL’ diye yeri göğü inletmedik mi? Bunların hepsini ve daha fazlasını, bizim karşı olduğumuz ve beğenmediğ­imiz par tiler ve onların liderle ri yaptı. Bütün bu yapı lanları görüp de şimdi inkar mı edelim? Bizim karşı oldu ğumuz bir siyasi lider, halkın beklentile­ri ne cevap verip ken dini böylesine sevdir meseydi, halk onun bir telefonuyl­a sokak lara dökülüp ölüme koşar mıydı? Bugüne kadarki onca darbede hangi lider halkına çağrı yapabil di? Ayrıca, yapsaydı bile, o liderin peşinde giden kaç kişi olurdu? Halkçılık, halkla bütünleşme­yle olur. Halkla bütünleşme­yen ve hal kın güvenini kazanmayan bir lider, yepyeni bir sistemi halka kabul ettirip halktan yüzde 50’nin üstün de bir oyu talep edebilir mi? Etse de alabilir mi? Aldığına göre, bu, halkına ve kendisine karşı duydu ğu güven, özgüven değilse nedir? Görüldüğü üzere atı alan Üsküdar’ı geçti ve geçiyor. Zaman tünelinde kalan biz solcular kendi derdimize yanalım.”

★★★

Ne demişti Profesör İdris Küçükömer:

“TüRKIYE’DE SAğ ASLıNDA SOL, SOL DA SAğDıR!”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye