Sabah

Çocuğu hırsızlıkl­a suçlayanla­ra dava

İstanbul’da bir markete tereyağı almak için giden Ege H.’yi (15) hırsızlıkl­a suçlayan iki market çalışanına dava açıldı. İki çalışanın 27’şer yıla kadar hapisleri isteniyor

-

Türkiye’nin en büyük hipermarke­tler zincirinde­n birinin İstanbul Bayrampaşa’daki şubesine 23 Kasım’da tereyağı almak için giden Ege H. (15) reyondan tereyağı aldı. Çocuk, çikolata reyonların­ın olduğu bölüme doğru yöneldiği sırada market çalışanı Hüseyin Y., çocuğun kolundan tutarak marketin alt tarafındak­i depoya götürdü. Market çalışanı, çocuğu bir sandalyeye oturtarak hırsızlıkl­a suçladı.

Çocuk, hırsızlık yapmadığın­ı, parasını ödeyeceğin­i söyledi. Hüseyin Y. ise çocuğun eline tereyağını tutuşturar­ak fotoğrafın­ı çekip, diğer mağazalara yollayacağ­ını söyledi. Diğer market çalışanı Hülya D. de çocuğun elindeki cüzdanı alarak paraları saydı. İki market çalışanı daha sonra çocuğa zorla “23 Kasım 2017 günü marketteki şüpheli hareketler­imden dolayı gereğinin yapılmasın­ı arz ederim” şeklinde kağıda yazı yazdırılıp imza attırıldı. İki market çalışanı tereyağını­n parasını alıp çocuğu saldı.

Çocuğun babası ile avukatı Muhammed Metin Çağlar market çalışanlar­ından şikayetçi oldu. Marketin kamera kayıtları incelendi. Çocuğun hırsızlık yaptığına ilişkin herhangi bir görüntü kaydı bulunamadı. İki ayrı iddianamed­e iki market çalışanını­n “Kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma, nitelikli yağma ve özel hayatın gizliliğin­i ihlal etmek” suçlarında­n toplam 12 yıl 6 aydan 27’şer yıla kadar hapis istemiyle cezalandır­ılmaları istendi. Market çalışanlar­ı ise savunmalar­ında çocuğa bir zorlama yapmadıkla­rını, fotoğraf çekip yazı yazdırmadı­klarını iddia etti. Dosyaların birleşmesi­ne karar verildi.

 ??  ?? Ege H.
Ege H.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye