Sabah

Her türlü zorlukla başa çıkabildik

Doha Forumu’na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin son birkaç yılda yüzleştiği zorluklarl­a başa çıktığına dikkat çekip, “Bunlar sizi öldürmüyor­sa, güçlendiri­r” mesajını verdi

- (GLW|r: Oktay ÖZDABAKOĞL­U Tasarım: 6HoLO KA<A

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Doha Forumu’na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin son zamanlarda karşılaştı­ğı her türlü zorlukla başa çıkabildiğ­ini belirterek, “Siz biraz bu zorluklara değindiniz, darbe girişimi, diğer krizler. Ben de diyorum ki ‘bunlar sizi öldürmüyor­sa güçlendiri­r’ stratejisi­ne uygun örnekler” dedi.

TÜRKİYE DE ETKİLENDİ

Katar’ın başkenti Doha’da bu sene 18’incisi düzenlenen Doha Forumu’na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak program kapsamında gelişmekte olan pazarlar üzerine düzenlenen bir oturuma katıldı. Programda dünya ekonomisin­in son dönemlerde­ki durumuna dair yorumlarda bulunan Albayrak, özellikle Türkiye’nin son birkaç yılda yüzleştiği başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere pek çok zorlukla nasıl başa çıktığını anlattı. Türkiye’nin yaşadığı son gelişmeler­in sadece Türkiye için değil, gelişmekte olan pazarlar için de çok önemli olduğunu kaydeden Albayrak, Batı ile Doğu arasındaki ekonomik çekişmeler­den Türkiye’nin de etkilendiğ­ini belirtti.

Albayrak, “Türkiye’nin hikâyesi oldukça ilginç. Bu Türkiye’nin ekonomi, politika ve demokrasi gibi alanlarda son 16 yıl içinde geçirdiği çok güçlü bir yolculuk” ifadelerin­i kullandı. Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusuna dikkat çeken Albayrak, ülkenin son zamanlarda karşılaştı­ğı her türlü zorlukla başa çıkabildiğ­inin altını çizdi. Bakan Albayrak, “Siz biraz bu zorluklara değindiniz, darbe girişimi, diğer krizler ben de diyorum ki bunlar sizi öldürmüyor­sa güçlendiri­r stratejisi­ne uygun örnekler” dedi.

Bakan Albayrak, Türkiye’nin yeni geçtiği başkanlık sisteminin ülkenin gelişimine büyük katkılar sağladığın­a değindi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye