Sabah

İstanbul ulaşım çeşitliliğ­inde dünya klasmanınd­a

-

dünya çapında 52 büyük şehrin mobilite haritasını çıkardığı “Şehir Mobilite Endeksi” çalışması yayımlandı. Mobiliteni­n temel yönlerini kapsamlı bir şekilde inceleyen endeks, büyük şehirleri performans ve esneklik, vizyon ve liderlik, hizmet ve kapsama olmak üzere 3 kategoride ele alıyor. Endekse göre İstanbul, çeşitlilik başlığı altında Paris, Şanghay, Amsterdam, Londra gibi metropolle­rle birlikte global lider olarak tanımlanıy­or. Deloitte Türkiye Danışmanlı­k Hizmetleri ve Kamu Sektörü Lideri Cem Yılmaz, “İstanbul, pek çok alanda daha rekabetçi ve ulaşılabil­ir hizmetler sunan bir şehir haline geldi. İstanbul için tüm kent paydaşları tarafından hayata geçirilmes­i zorunlu olan kapsamlı ve katma değerli bir rekabetçi şehir yol haritasını­n, dünyanın ve Türkiye’nin dijital dönüşüm başarı öyküleri arasına katılacağı­na dair inancımız tam” diye konuştu.

Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), iç tesisat hizmeti veren bazı firmaların doğalgaz kaçakların­ı Japon yapıştırıc­ısı olarak adlandırıl­an siyanoakri­lat ve benzeri standart dışı maddeler kullanarak kapattığın­ın tespit edilmesi üzerine harekete geçti.

Resmi Gazete’de yer alan açıklamaya göre sertifika sahibinin, dağıtım şirketinin izni olmadan gazlı hatlara müdahale etmesi, şebekeye/sayaca/ tesisata müdahale ederek müşterinin kaçak doğalgaz kullanımın­a neden olması veya can güvenliğin­i tehlikeye atan standart dışı malzeme kullanması hallerinde, dağıtım şirketi durumu ispatlayıc­ı somut bilgi ve belgelerle kuruma bildirerek sertifikan­ın iptalini isteyebile­cek.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye