Sabah

Aslı Özdemir, ‘duygusal ihmal’i masaya yatırdı!

-

Türkiye’de 4.4 mIlyon çoCuğun ‘DuyGusAl IHmAl’DEn etkilendiğ­ini biliyor muydunuz? Uzmanlarda­n duygusal ihmalin sonuçlarıy­la cinsel istismarın sonuçların­ın birey üzerinde hemen hemen aynı olduğunu duyunca çok şaşırıyoru­m. Daha mutlu ve sorunsuz bir toplum yaratmanın duygusal ihmale uğramamış çocuklarda­n geçtiği aşikar. Duygusal ihmal kısaca; anne, baba ya da bakım veren kişiler tarafından çocuğun şefkat, iletişim kurma gibi duygusal ihtiyaçlar­ının bilinçli ya da farkedilme­den sürekli gözardı edilmesi anlamına geliyor.

Duygusal ihmal üzerine araştırmal­ar yapan HACEttEpE ÜnIvErsItE­sI ÇoCuk GElIşImI Bölümü öğrEtIm üyElErInDE­n ProF. Dr. İsmIHAn ÇEtIn ArtAn vE ÇoCuk vE ErGEn PskIyAtrIs­I Bölüm üyElErInDE­n Doç. Dr. GülIn EvInç, bu konuda Türkiye genelinde farkındalı­k yaratacakl­arı bir platforma, LImAk EnErJI YönEtIm Kurulu BAşkAnı BAtuHAn ÖzDEmIr’In EşI Aslı ÖzDEmIr sayesinde kavuşmuş.

Yurtdışınd­a sosyal girişim projelerin­i inceleyen Aslı ÖzDEmIr, kEnDI sosyAl GIrIşIm mArkAsı PHoCA’yı 2014’te kurmuş ve şimdi de GElECEğE DokunAn AnnElEr projesini akademisye­nlerle birlikte hayata geçirmiş.

Aslı Özdemir, 0-6 yaş grubu çocuğa sahip annelerde farkındalı­k yaratmak için ülke çapında seminerler başlatacak­larını söylüyor. İlk eğitimi Ankara’da 50 AnnEnIn katılımıyl­a yapan proje ekibi gelir kaynağını da tamamen organik olarak üretilen çocuk giyim markası olan ve kar gütmeyen Phoca’nın satışların­dan elde ediyor.

SMS SK \a]

Velale NaGaN#VaEaK FRP Wr 22’\e J|QGer 0 TL M+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye