Sabah

Türkiye’ye racon kesenlerin sefaleti-II

-

hlkemize saldıranla­rın bütün kirli strate jileri eninde sonunda onları vuran bir bumeranga dönüştü/dönüşüyor. Şimdi isterseniz birer birer yenilenle rin en yenilerind­en başlayıp kısa bir tur yapalım... Bir konuşma sırasında, “Fransa Cumhurbaşk­anı olmak zor iş. Toplantıla­rda Erdoğan’a katlan mak zorundayım” diyerek hava atan E. Macron bugün ‘sarı yelekliler’ karşısında ecel terleri döküyor.

Türkiye’nin kaos sarmalına girebilece­ğini öne sürenlerin ülkele ri şu an ekonomik kriz, ırkçı saldırılar, orantısız polis şiddeti ve iç çatış malarla anılıyor.

15 Temmuz darbe girişimind­en sonra OHAL ilan eden Türkiye’yi eleştirenl­er şimdi işçilere karşı Bosna savaşında cephede kullanılan zırhlıları Paris sokakların­a sürüyor.

Mayıs ayının başındaki Mısır ziyare tinde Türkiye’yi terörizme yardım eden ‘şeytan üçgeni’nin bir parçası diye küs tahça yaftalayan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, bugün gazete ci Cemal Kaşıkçı’nın testereyle vahşice katledildi­ği cinayetin bir numaralı zanlı sı konumunda.

ABD’nin demokrasi ve özgürlük eksen li raconların­ın cevabını Türk halkı

Temmuz destanıyla toptan verdi.

MİT TIR’larına baskın yaptıranla rın 6 bin TIR ve uçağı aşkın silahı terör örgütü YPG/PKK’ya gönderdiği­ni gördük. Türkiye’nin “YPG, PKK’nın uzantısı dır” açıklaması­na retorik hokkabazlı­k larla cevap verenler, The Henry Jackson Society kuruluşu üzerinden “PYD ve YPG, terör örgütü PKK ile aynı üye liği ve ideolojiyi paylaşıyor” itirafında bulunmak zorunda kaldı.

★★★

Avrupa ve ABD’nin DEAŞ üzerin den Türkiye’ye kestiği raconları ise unutmuş değiliz.

Hatta Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Ankara Hacı Bayram Camii’nden cuma namazı çıkışı çekilen fotoğrafın­ın altına “İşte DEAŞ’ın militan devşirdiği mekan” deme küstahlığı­nı dahi göstermişl­erdi.

Türkiye, bu çirkin iftiranın sahibi 1YT gazetesi ile akılbendle­rinin suratı na Fırat Kalkanı şamarını indirdi. ABD öncülüğünd­eki 66 ülkenin 4 yılda yapamadı ğını bir kaç haftada yapan Türkiye, DEAŞ’ı hallaç pamuğu gibi attı.

Ardından ‘Rojava projesi’ ile racon kesenlerin ‘terör koridoru’na Cerablus ve Afrin hançerleri­ni sapladık. “Suriye’nin Kuzeyi’nde devlet kuruyoruz” diye racon kesenler, Türkiye’nin vetosundan dolayı Cenevre ve Astana görüşmeler­i ne bile katılamadı.

★★★

Geldiğimiz aşamada, ‘Türkiye eksen değiştiriy­or’ diyenlerin pusulaları darmada ğın halde.

“Türkiye’yi AB’ye almayacağı­z” diye racon kesenler şimdi dağılmanın pani ği içinde. “Biz burada oldukça bin yıl da geçse Türkiye AB üyesi olamaz” diyen İngiltere’nin kendisi kısa süre sonra AB’den ayrıldı.

“Afrika’da ne işiniz var” diye racon kesenler şimdi orada tutunabilm­ek için Türkiye’nin kapısındal­ar.

‘Dünya beşten büyüktür’ çıkışına önce aldırmayan­lar şimdi ‘ABD ve Batı sonrası dünya düzeni, çok merkezli küresel sistem’ projelerin­i tartışıyor.

Sayın Erdoğan’ın oligarşik bürokra siden şikâyetini kavramayan dünya bugün ABD’deki derin devletin seçilmiş başkana yönelik operasyonl­arını konuşuyor.

‘Üst akıl’ söylemine paranoyakl­ık diyenlerin suratına Brezilya, Venezüella, Pakistan ve Fransa’daki gelişmeler Osmanlı tokadı gibi indi/iniyor.

Özetle Sayın Erdoğan’ın uluslara rası ceza mahkemesin­de hesap vereceği ni iddia edip onun şahsında ülkemizi hedefe koyanlar şimdi kaçacak delik arıyor.

Bu anlamda Fırat’ın doğusunda bekamıza meydan okuyanları­n akıbeti de zillet ve sefalet olacaktır.

 ??  ?? BHUFDQ 787A5
BHUFDQ 787A5

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye