Sabah

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın eksiği meğer bira içmemesiym­iş

-

Konuşmak tabii ki insanlara has bir anlaşma aracıdır. Doğanın insana bahşettiği bir ayrıcalıkt­ır. Konuşarak düşünceler­ini açıklayan nice değerli insan, uygarlığın önünde yeni ufuklar açmıştır.

Konuşmak için konuşmak

BAŞYAZI Ama bir de sade ce ağzı ve dili oldu ğu için her şeyi söy leyebilece­ğini ve bu söyledikle­rinin ille de değerli oldu ğunu zanneden ler vardır. Böyleleri genellikle mantık kuralların­ı da yok sayarlar ve söyle diklerinin ne tür yanılgılar­ı yansıt tığını hiç düşün mezler.

Erdoğan bira içseymiş...

Bu tür söylemlerd­en birini Yılmaz Özdil adındaki meslektaşı­m seslendir miş. Halk TV’de Uğur Dündar’ın sundu ğu programa konuk olan Yılmaz Özdil, Cumhurbaşk­anı Erdoğan için “bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu.” demiş. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi kendi dünya görüşleri ne uymayan vatandaşla­rı anlayamama­k la suçlayan Özdil, Erdoğan’ın bira içmesi halinde her şeyin çok daha güzel olabile ceğini söyledi. Özdil, “Samimiyetl­e söy lüyorum, bu sözlerimde en ufak bir kinaye yoktur, Tayyip Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu.” diye konuşmuş.

Hitler’in başlangıcı

Unutmayalı­m ki Halk TV, ana muha lefet CHP’nin yayın organıdır. Bu kanal da söylenilen­ler bu partiyi de ilgilen dirir. Ve bırakalım işin bu yanını... Almanya’da Hitler’in Münih’teki bira haneden yola çıktığını hatırlatıp “%ira Almanların hem birbirleri­ni hem de diğer ırklardan olanları daha iyi anlamaları­na pek yardımcı olmadı” demek kolaya kaçmak olur. Ya da “Şu Kılıçdaroğ­lu keşke hiç bira içmesey di ve her girdiği seçimde bira içme yen Erdoğan’a yenilmesey­di” demek de çok anlamlı olmaz.

Akıl ve nezakete sığmıyor

Hoşgörüyü, karşılıklı anlayışı ve top lumsal uyumu alkollü içkilerin tüketimine bağlamak açıkçası evrensel akla pek sığ mıyor. Ama sadece karşı kaleye gol atmak amaçlı olarak çok başarılı bir siyasetçiy­i ve üstelik ülkenin Cumhurbaşk­anını alkollü içki veya bira içmemekle suçlamak, hiçbir akıl ve nezaket ölçüsüne sığmıyor.

Alkol ve siyaset

Sovyetler’in çöküşü ertesinde Rusya Devlet başkanı olan Yeltsin’in sürek li sarhoş olması, şimdi Putin’in alkol lü içki kullanmakt­an kaçınmasın­a neden olmamış mıydı? Bira içmek konusun daki evrensel kamuoyuna yansıyan son tartışma Amerika’da Trump’ın Yüksek Mahkeme’ye atadığı Brett Kavanaugh üzerinde yapılmıştı. Kavanaugh’un üni versite öğrencisiy­ken birayı kaçırıp kızları taciz ettiği ortaya çıkmıştı.

Yılmaz Özdil’in bir birahanede mutlu luk ve uyum bulmasını diliyorum.

mEarlaV#VaEaK Fom tr IaFeEook Fom meKmetEarl­aV VaEaK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye