Sabah

Somalili minik Fuad Türkiye’de iyileşecek

Yüzünün sağ kısmında sürekli büyüyen bir tümörle yaşam mücadelesi veren 5 yaşındaki Somalili Fuad Mehdi Fiile iyileşmek için Türkiye’de

-

Somali Mogadişu Tabellah kampında 11 kardeşiyle beraber hayatını sürdüren Fuad Almanya’da kurulan Help Dunya Derneği aracılığıy­la babasıyla beraber İstanbul’a geldi. Tümör Fuad’ın sağ gözü, ağız ve dudakların­ı tamamen kullanılam­az hale getirdi. Tümörü küçültme tedavisi başlayan Fuad 4 hafta sonra ameliyat olacak. Babası Mehdi Fiile mutluluğun­u “Her zaman Allah’a dua ediyordum ama Türkiye’ye geleceğimi tahmin bile edemezdim. Şimdi tedavi olması beni mutlu ediyor. Somali’de yapılan birçok yardım da Türkiye’nin adını duyuyoruz” ifadeleri ile anlattı.

Fuad’ın hastalık sürecini anlatan Baba Fiile “Fuad doğduğunda yüzünde küçük bir tümör vardı sonra büyüdü. Somali de hastaneler­e gittik ama bir şey yapamadıla­r. Bu zamana kadar herhangi bir tedavi uygulanmad­ı ve büyüdü. Tümör fazla şiştiğini zaman hiçbir şey yediremiyo­ruz bir hafta yemek yemediği oldu. Zaman zaman şiddetli ağrıları oluyor, ateşi yükseliyor. Üzüldüğü zaman hiç kimseyle konuşmuyor” dedi.

“TEK HAYALİM OKUMALARI”

Türkiye’de oğlunu tedavi ettirmeyi hayal bile edemediğin­i ifade eden Baba Fiile “Her zaman Allah’a dua ediyordum ama Türkiye’ye geleceğimi tahmin bile edemezdim. Türkiye sağlık alanında çok gelişmiş bir ülke. Şimdi tedavi olması beni mutlu ediyor. Somali’de de yapılan birçok yardım da Türkiye’nin adını duyuyoruz. Türkler iyi kalpli ve yardım sever. Türkiye’ye geleceğimi­zi duyduğum zaman iyileşeceğ­ini hissettim” ifadelerin­i kullandı.

Somali de yaşadıklar­ı hayat zorlukları­nı anlatan Fiile “Çocuklarım için çok fazla hayalim yok tek hayalim çocuklarım­ın okuması. Şu ana kadar hiçbiri okumadı. Ben günlüğü 10 dolardan hayvan kesiyorum ama ortalama haftada 1 gün iş bulabiliyo­rum” şeklinde konuştu.

 ??  ?? Help Dunya gönüllüsü Ayfer Özel
Help Dunya gönüllüsü Ayfer Özel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye