Sabah

İMAMOĞLU’NUN CAMİ İSTİSMARI DİĞER ÇAKMA İCRAATLARI

CHP’nin muhtemel İstanbul adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu, 16 Ekim 2016’da temelini atıp hiç çivi çakmadığı cami için önceki gün ikinci kez temel atma töreni düzenledi

-

Adı CHP’nin muhtemel İstanbul adayı olarak geçen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk temel atma töreninde “18 ayda bitireceği­m” sözünü verdiği ancak 26 ayda tek çivi çakmadığı Megakent Camisi projesi için ikinci kez temel atma töreni yaptı. İmamoğlu, halkın dini duyguların­ı istismar etmek ve yerel seçim öncesi şov yapmakla eleştirili­yor.

TEK ÇİVİ ÇAKILMADI

İmamoğlu, Megakent Camisi projesinin temel atma törenini 16 Ekim 2016’da gerçekleşt­irmişti. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, CHP İstanbul İl Başkanlığı ve ilçe örgütleri katılmıştı. Ancak bugüne dek cami inşaatı için tek bir çivi dahi çakılmadı. CHP’nin muhtemel İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı olan İmamoğlu, yerel seçimi fırsat bildi ve aynı cami için 26 ay sonra yeni bir temel atma töreni daha yaptı. Bu kez merhum iş insanı İbrahim Cevahir’in ailesinin katkılarıy­la Beylikdüzü’nde inşa edilecek “İbrahim Cevahir Megakent Camisi” için önceki gün düzenlenen törende konuşan İmamoğlu “Burada attığımız temel, bir kardeşlik temelidir. İnsanları güzelliğe, iyiliğe, insanlığa, sevgiye, barışa, huzura, buluşmaya davettir” dedi. Erhan ÖZTÜRK İlk temel atma töreni 16 Ekim 2016’da yapılan cami projesi için 2 yıl boyunca tek bir çivi bile çakılmadı. Boş olarak bekle tilen arazide, seçim önce si yeni bir tören daha yapıldı.

n Eski belediye başkanı Vehbi Orakçı döneminde yapılan ve 10 milyon TL’ye mal olan Beylikdüzü Kültür Merkezi hayata geçi rildi. İmamoğlu, çatısı akıyor gerekçesiy le 30 milyon TL harcayarak tadilat yaptı. Bina yeni yapılmış gibi tabeladaki ismi de Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi olarak değiştirdi.

n İBB tarafından Beylikdüzü Devlet Hastanesi etrafına yerleştiri­len bankların üzerindeki ‘Büyükşehir Belediyesi’ yazısının üzerine sticker’la ‘Beylikdüzü Belediyesi’ yazdırdı. İBB yetkililer­i bu sahtekarlı­ğı fark edip, sticker’ları söktü.

n Gürpınar’da bulunan Zübeyde Ana Kültür Merkezi’nin kiralık olan binasını “Ben yaptım” diyerek kamuoyuna açıkladı. Ancak bina kiralık, sadece tabela asıp, boya yap tırdı.

n Kılıçdaroğ­lu’nun her fırsatta bah settiği Yaşam Vadisi projesi de çakma çıktı. Projenin altyapısı İSKİ tarafından yapıl dı. Orakçı tarafından Yeşil Vadi ismi konul du. Daha sonra başkanlık koltuğuna oturan Yusuf Uzun ise Yeşil Vadi’yi hayata geçirdi.

 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye