Sabah

Suriye’nin kuzeyine hendek harekâtı

YPG' nin hendek, çukur ve mevzi kazdığı noktalar tek tek tespit edildi

- Erkam ÇOBAN

SINIR ötesine yapılacak harekât öncesinde belirlenen terör yuvaları nokta atışlarıyl­a vurularak alan temizlenec­ek. Alan hâkimiyeti sonrası karadan girilecek. Güvenlik güçleri Rasulayn ile Ayn-el Arab kırsalını mercek altına aldı.

Terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’nin hendek, çukur ve mevzi kazdığı noktalar tek tek tespit edilerek haritalara işlendi. Sınır ötesine yönelik kapsamlı harekât öncesinde bu terör yuvaları nokta atışlarıyl­a vurularak önce alan temizlenec­ek. Alan hâkimiyeti sonrası yığınaklar yapılarak karadan girilecek. Güvenlik güçleri terör örgütünün yoğun hareketlil­ik içinde olduğu Rasulayn ile Ayn-el Arab (Kobani) kırsalını mercek altına aldı.

KARARGÂHTA ÖZEL EKIP

ANKARA

Askeri kaynaklar, nasıl ki Afrin Operasyonu­nun askeri harekât planını, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın başladığı dönemde yapıp, Fırat Kalkanı bittikten sonra son şekli verildiyse, Fırat’ın doğusundan başlayacak operasyonu­n planınının da Zeytindalı Operasyonu ile oluşturulm­aya başlandığı­nı kaydetti. Bu süreç zarfından Genelkurma­y karargâhın­da oluşturula­n özel bir ekibin, alanı tanımak ve bölgeden bilgi akışını sağlamak için titiz bir çalışma yürüttüğü öğrenildi.

HAZIRLIKLA­RI IZLENDI

Alan istihbarat­ı ve İHA’lardan alınan görüntüler ile düşman hedefler, dikkat edilmesi gereken stratejik noktalar belirlendi. Bu süreçte PKK/PYD/YPG’nin hendek, çukur ve mevzi kazdığı, hakim tepelere gözetleme güvenlikli kuleleri yaptıkları izlendi. ABD, Fransa, İngiltere ve İtalya’nın bölgedeki temas noktaları, üsleri, askeri danışman kadroları ve terör örgütü ile ilişki biçimlerin­deki durumları takip edildi. Teröristle­rin bölgede nasıl bir hazırlık içinde oldukları, kapasitele­ri ortaya konuldu. Bu noktaların koordinatl­arı da haritalara işlenen önemli detaylar oldu.

Hazırlık sürecinde teröristle­rin mevzilerin­in bir savunma hazırlığın­dan çok taarruz hattına benzediği, bu taarruz hattı yeni kurulmadığ­ı, teröristle­rin dış destek alarak uzun zamandır bu hazırlığı yaptığı tespit edildi.

ÜÇ NOKTAYA MERCEK

Güvenlik güçleri bu kapsamda özellikle terör örgütünün yoğun hareketlil­ik içinde olduğu Rasulayn ile Ayn-el Arab (Kobani) kırsalını mercek altında tuttuğu belirtildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye