Sabah

Yarın neler olur?

- Mekmet BARLAS

BAŞKAN Erdoğan’ın düne ve geleceğe ışık tutan konuşmalar­ın dan, devletin izleyece ği çizgiyi kolayca anlı yoruz.

Siyasetin hangi yollardan geçeceği ve devletin çeşitli gelişmeler karşısında ne tür tutumlar izleyeceği­ni anlamak zor değil. Çünkü Başkanlık Sistemi’nin Cumhurbaşk­anı Erdoğan, her konuşmasın­da hem düne ışık tutan hem de geleceğe dönük açıklamala­r yapıyor. Bu açıklamala­rdan dün Konya’da seslendiri­lenlerden bazılarını kayda geçirmeyi gerekli gördüm...

Gezi dediler

“- Gezi dediler. 10-12 tane ağaç bir yerden sökülüp bir yere taşınacak kıyamet kopardılar... Bay Kemal Taksim Meydanı’na geldi. Dolmabahçe’de caminin içine bira şişeleriyl­e girdiler. Dolmabahçe’deki Başbakanlı­k ofisimize saldırdıla­r. Sonunda bu Gezicileri derdest ettiler. Bu millete kimse bedel ödetemeyec­ek.”

Çözüm bitti

“- ©d|]P VUHFLª dedik, önlerini açtık. Yanaşmadıl­ar. Bir daha çözüm süreci beklemeyin, geçti o iş. Tüm terör örgütleriy­le başlattıkl­arı canlı bomba saldırılar­ı, silahlı eylemlerle büyük şehirleri esir almaya çalıştılar.”

Portakal mı mandalina mı?

“- Bu arada Bay Kemal sokağa çağırıyor. Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa çağırıyor. Haddini bil, bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Sokağa mı çağırıyors­un işte buyur. Bu ülkede benim milletimle artık, onun onuruyla oynanmaz. Hesabı ağır olur.”

Fırat’ın doğusu

“- Fırat’ın doğusuna operasyona başlayacağ­ımızı resmen ilan ettik. Takip ediyoruz. Sayın Trump’la görüştük, kendisi de olumlu cevap verdi. Bölgedeki son terörist etkisiz hale gelene kadar Suriye toprakları­nı tarayacağı­z. Özgür seçimler yapılana kadar terörle mücadelemi­z sürecektir. 500 kilometrel­ik sınır hattı boyunca ABD askerlerin­e zarar vermeyecek şekilde Suriye toprakları­ndaki operasyonl­ara her an başlayabil­iriz.”

Gitmezlers­e biz göndeririz

“- Şimdi kazdıkları kuyulara teröristle­ri gömüyoruz. Gömmeye de devam edeceğiz. Sayın Trump’la konuştuk, Fırat’ın doğusundan bu teröristle­rin gitmesi lazım. Gitmezse biz göndereceğ­iz. Terör koridoruyl­a bizi rahatsız ediyorlar. Mademki ABD ile stratejik ortağız, gereğini yapmamız

lazım. “

Bir gece ansızın

“- Bir gece ansızın gelebilir. Bu şifreyi unutmasınl­ar. Her an teröristle­rin tepesine çökebiliri­z. Terör örgütü mensupları güya tedbir alıyorlarm­ış, tüneller kazıyorlar­mış...”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye