Sabah

Yeni Haçlılar

-

Avrupa’nın göbeğinde bir Nazi hareketi doğuyor. Etkililer, san dığınızdan daha yaygınlar ve harekete geçmeye hazırlar.

El Cezire’nin yine çok başarılı bir ‘GIZLI GöREY’ operasyonu­yla içleri ne sızdığı ve “NEFRET KUşAğı” ismiy le belgeselle­ştirdiği “KIMLIK KUşAğı /GENERATION IDENTITY” hareketi, çıkış noktası olan Fransa’da ilk elden görüntülen­di. Aşırı sağcı olarak nitele nen Marine Le Pen’in partisi ile Kimlik Kuşağı grubu üyelerinin organik ilişki lerini de açığa çıka ran belgesel, şok edici görüntüler le dolu. Bunlardan birinde, grubun ortak buluşma nok tası olan bir barda, hareketin önde gelen üyelerinde­n birisi sokakta bir Arap kadınını nasıl dövdüğü ile övü nürken bir diğerin deyse yine hare ket üyesi bir kişi, kendisine herhangi bir ölümcül hastalık teşhisi konduğu an bulabildi ği kadar bombayla birlikte kalabalık bir Müslüman mahallesin­e dalıp patlama fantezisin­den söz ediyor.

Kimlik Kuşağı’nın sloganları­n dan biri, ‘RECONQUIST­A IçIN MüCA DELE ET’. Yani, İber Yarımadası’nın Castilla ve Aragon Krallığı tarafından ele geçirilip, kan dökülerek Müslüman ve Yahudilerd­en arındırılm­asına işa ret eden ‘YENIDEN ELE GEçIRME IçIN MüCADELE ET’. Grubun en tehlike li önerisi ise, alelade bir teorik kavram mış gibi adlandırdı­kları ‘YENIDEN Göç’ talebi. Buna göre, Avrupa’ya Avrupa dışından gelmiş olan herkes, kaç kuşaktır Avrupa’da yaşadıklar­ına bakıl maksızın geldikleri ülkelere geri gön derilmelid­ir. Zira onlara göre Avrupa, sadece beyaz ve Hıristiyan olanlara ait tir. Müslümanla­ra, Yahudilere, Sihlere veya başka herhangi bir din ile ırktan olana yer yoktur.

Fransa’da sadece beş yıl önce kuru lan Kimlik Kuşağı, Avrupa çapın da hızla örgütlener­ek İngiltere’den Avusturya’ya, Almanya’dan İtalya’ya kadar kök saldı. Anketlere göre her 4 Fransız’dan birinin Le Pen’i destek lediği, İngiltere’nin aşırı sağı UKIP’in eski başkanının bile “PARTIM İSLÂM’ı TAKıNTı HALINE GETIRDI. BIZ YOLA HAçLı SEFERI YAPMAK IçIN çıKMA DıK” diyerek istifa ettiği, İtalya’nın Başbakan Yardımcısı ve Lega’nın lide ri Salvini’nin ‘SOKAK SOKAK TOPLU TEMIZLIK YAPMAK’tan bahsettiği, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez aşırı sağ bir partinin 2017’de Alman Meclisi Bundestag’a girdiği bir süreçten geçiyoruz.

Aşırı sağ yükseliyor. Şu an politik düzlemde partiler olarak yansımalar­ı nı görüyoruz. Ancak önümüzdeki on yılda, gençlik kamplarınd­a yaptıkları talimleri sokaklara taşımaya hevesli on binlerce genç barındıran bu aşırı sağ örgütlerin neler yapabilece­ğini tahmin etmek güç değil.

Pastadan aldığı pay azaldıkça, Avrupa’nın esas yüzü olan ırkçılık daha görünür hale gelecek. Müslümanla­r, 21. yüzyılın en zalim yüzüne şimdilik kendi ülkelerind­e tanık oluyorlar ama bu maalesef kötü anlamda genişleye rek değişecek gibi görünüyor...

hilal kaSlan#saEah Fom tr SMS HKA yaz 122’ye gönder 1 TL MH 88 81

 ??  ?? Hilkl KAPLAN
Hilkl KAPLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye