Sabah

Siyasetçi varlık nedenini inkâr etmemeli!

-

Türkiye’nin, hukuk devleti vasfı, -her türlü eleştiriye rağmen- vazgeçilme­z özelliği ve kazanımıdı­r. Toplantı ve gösteri yürüyüşler­inin yasal ve idari çerçevesi de bellidir. Bu hakkın kullanımı esas, kısıtlamal­arı istisnadır. Lakin ana muhalefeti­n, Haziran 2013’teki Gezi olaylarınd­an ilham alan, Fransa’daki sarı yelekliler hareketind­en motivasyon kaynağı bulan “sokak çağrısı” siyasetçin­in varlık nedenini inkâr etmesi anlamına gelir. Toplumsal fay hatlarını onarmak yerine kırılma noktaların­ı tetiklemek, hassasiyet­lere özen göstermek yerine yarayı kaşımak kimseye fayda getirmez. Sokakların, günün sonunda herhangi bir tepkiselli­ğin dışa vurum sahası olmaktan ziyade, karanlık odakların arenası haline geldiği Türkiye tecrübesi ile sabittir.

Kaldı ki seçim takvimi başlamış, adayların büyükçe bir kısmı ilan edilmişken yani siyasi toplantıla­r için makul ve meşru ortam oluşmuşken, çıkmaz sokaklarda­n medet ummak masum bir çağrı gibi yorumlanam­az.

Zaten umumi manzara bizlere uyanık olmamız gerektiğin­i göstermekt­edir...

İçeride etkili terörle mücadele, sınırımızı­n dibindeki terör odaklarına yönelik operasyon kararlılığ­ı, bir terör örgütüyle iş tutan stratejik ortaklara karşı keskin duruş, ekonomik saldırılar­ı durduran ve dengeleri tesis eden güçlü irade.. Ve nihayet 20192023 yıllarını kapsayan 4 yıllık fırsat penceresi...

Tam da bu nedenlerle gün; sokak daveti yapanlar ile aklı öne alanlar arasında muhasebe yapma günüdür. Türk milleti; kısa vadeli hesaplar ile sağduyulu tercihleri ayrıştırab­ilecek basirete de ferasete de sahiptir.

Okan MÜDERRİSOĞ­LU

ANKARA’NIN NABZI

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye