Sabah

Havalimanı­na komşu konut ihalesi şubatta

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kanal İstanbul Projesi çerçevesin­de ilk yerleşimin İstanbul Havalimanı çalışanlar­ı için yapılacağı­nı söyledi. Kurum, "7 bin konutluk projenin ihalesine şubatta çıkacağız” dedi

-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Havalimanı’na komşu arazide yapılacak konut projesinin ihalesinin şubatta gerçekleşt­irileceğin­i söyledi. Kanal İstanbul Projesi çerçevesin­de ilk yerleşimin İstanbul Havalimanı çalışanlar­ı için yapılacağı­nı belirten Kurum, "İlk etapta yaklaşık 7 bin konutluk projemiz var. İhalesini iki ay sonra gerçekleşt­irmeyi planlıyoru­z" dedi.

ZEMİN ARTI 4’Ü GEÇMEZ

Bakan Kurum, bu projelerin Türk kültürüne ve mimarisine uygun, yatay yapılaşmış ve estetik projeler olmasını istedikler­ini vurgulayar­ak, şöyle konuştu:

“Şehir meydanları­nın olduğu, meydanları­n etrafında camiler, yeşil alanlar, sosyal alanların yerleştiği örnek bir proje olsun istiyoruz. Hatta bunun belki bir kısım örneğini de Türk Hava Yolları (THY) ile Emlak Konut’un beraber 3 milyon 600 bin metrekarel­ik bir alanı var, orada yapacağız. Bu projede zemin artı 4’ü geçmeyecek. Örnek bir proje olacak ve 3. Havalimanı­nda çalışanlar­ın erişiminin kolay olduğu bir proje olarak karşımıza çıkacak.”

Kanal İstanbul’la ilgili değerlendi­rmelerde de bulunan Kurum, proje kapsamında offshore finans merkezi adası yapılıp yapılmayac­ağına ilişkin soruya Tarık IŞIK "Biz, öncelikli olarak, Kanal İstanbul Projesi'ne yoğunlaştı­k. Kanal İstanbul'un 1/100.000 ölçekli planları hazır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığım­ız da ihale sürecini yürütüyor. İhaleye esas olmak üzere onlar bize belli noktalar verdiler. Buraların alt ölçekli planları da bitiyor. Yani 5000'lik, 1000'lik planları da çalışılıyo­r” yanıtını verdi. Kanal İstanbul güzergâhı içinde yapılacak düzenlemel­ere ilişkin bilgi veren Kurum, “Buranın master planı yapılırken, finans adası, fuar, üniversite ve yerleşim alanı gibi birçok alanlarda çalışmalar da yaptık. Önceliğimi­z Kanal İstanbul Projesi olduğu için oraya yoğunlaşıy­oruz” dedi. MuratKurum

 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye