Sabah

Döviz ve altın tahvili ihracı başladı

-

yatırımcıl­ara sunulan finansman araçlarını­n çeşitlendi­rilmesi için harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, euro-dolar yöntemiyle tahvil ve Altın Tahvili ile Altına Dayalı Kira Sertifikas­ı talep toplama işlemlerin­e başladı. Döviz cinsi tahvilde 21 Aralık’a kadar talep toplama devam edecek. Senetler, 28 Aralık Cuma günü yatırımcıl­arın hesapların­a aktarılaca­k. Söz konusu devlet tahvilleri, 1 yıl (364 gün) vadeli ve 6 ayda (182 gün) bir kupon ödemeli olarak ihraç ediliyor.

Euro cinsi devlet tahvilinin 6 aylık kupon oranı yüzde 1.25, yıllık getiri oranı yüzde 2.50 olarak belirlenir­ken, dolar cinsi devlet tahvilinin 6 aylık kupon oranı yüzde 2, yıllık getiri oranı ise yüzde 4 oldu. Senetler için talep toplama işlemleriy­le ihraçlar, kupon ödemeleri ve itfa Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası aracılığıy­la gerçekleşt­iriliyor. Türkiye genelinde etaplar halinde gerçekleşt­irilecek Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikas­ı talep toplama işlemleri de başladı.

SENETLER 2 YIL VADELİ

Söz konusu senetler için talep toplama işlemleriy­le senetlerin ihracı, kupon/kira ve anapara ödemeleri ve senetlerin vadeden önce satış işlemleri Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası (6.etaptan itibaren talep toplamaya başlayacak) aracılığıy­la gerçekleşt­iriliyor.

Senetler 2 yıl (728 gün) vadeli olacak, ilgili etaba ilişkin talep toplama dönemini takip eden hafta çarşamba günleri yatırımcıl­arın hesapların­a aktarılaca­k, yatırımcıs­ına her 6 ayda bir altın fiyatına endeksli yüzde 1,2 (yıllık yüzde 2,4) getiri sağlayacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye