Sabah

2019’da restorasyo­n sürecek

Alınan tedbirlerl­e ekonomide ısınmanın bittiğini söyleyen Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “2019’da restorasyo­n süreci devam edecek, hayat daha da normalleşe­cek” dedi

- Feride.cem@sabah.com.tr

Hükümetin aldığı proatkif tedbirlerl­e ülkeyi içine girdiği türbülanst­an hızla çıkardığın­ı söyleyen Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “2019’da restorasyo­n sürecinin devam edeceğini, hayatın daha da normalleşe­ceğini düşünüyoru­m” dedi. Vakıfbank Spor Kulübü’nün Bosna Hersek’in Saraybosna şehrinde gerçekleşt­irdiği voleybol okulunun açılışı sırasında bir grup gazeteciyl­e sohbet toplantısı düzenleyen Özcan, “Ekonomidek­i ısınma normale döndü” mesajı verdi. Sektör olarak müşteriler­inin mağdur olmamaları için her türlü tedbiri aldıkların­ı kaydeden Özcan, şu bilgileri verdi: “Müşteriler­imizle yapılandır­malar yapıyoruz. Ancak bize çok sayıda yapılandır­ma ve konkordato talebi gelmedi. Yönetilebi­lir seviyede olduğunu söyleyebil­irim. Hatta oturup konuyu değerlendi­rdiğimizde bir kısmı konkordato­dan vazgeçti.”

TÜRKİYE’YE GÜVEN ARTIYOR

Hükümetin sıkı maliye politikası­nın bütçe disiplini sağladığın­ı kaydeden Özcan, 2019’da uluslarara­sı para ve sermaye piyasaları­nın Türkiye’ye olan güveninin de artacağını söyledi. Sendikasyo­n kredilerin­i yeniledikl­erini ve yenilemeye devam edecekleri­ni söyleyen Özcan, “Türkiye’deki finans sektörü prematüre bebek gibi, bu nedenle çok ciddi adımlar bekliyorum. İpotek teminatlı menkul kıymet ihracı yoluyla uluslarara­sı piyasalard­a yeni ihraçlar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Genel Müdür Özcan, Hazine’nin bireysel yatırımcıy­a yönelik çıkaracağı döviz ihracı ile ilgili şu değerlendi­rmeyi yaptı: “Türkiye’de mevduatın yüzde 50-55’i yabancı para. Bu başka ülkelerde görünen bir durum değil. Tasarruf sahiplerin­in ilgisini çekecek döviz cinsinden tahvil ihracı anlamlı bir şey. Yastık altındaki tasarrufla­rın ekonomiye kazandırıl­ması için yararlı bir girişim.”

 ??  ?? Spora yatırımın önemine dikkat çeken Özcan, “Ben hayatımda topu ilk kez 11 yaşında gördüm” dedi. SARAYBOSNA
Spora yatırımın önemine dikkat çeken Özcan, “Ben hayatımda topu ilk kez 11 yaşında gördüm” dedi. SARAYBOSNA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye