Sabah

Kadın istihdamı 9.1 milyona ulaştı

-

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesind­e yürütülen “Haydi Kızlar Okula Kampanyası” ile yüzde 79.9 olan kadın okur-yazar oranının yüzde 94.1’e yükseldiği­ni söyledi. Selçuk, son 10 yılda kadın istihdamın­ının 3.4 milyon artarak 9.1 milyona ulaştığını belirtti.

TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığın­ın bütçesine ilişkin değerlendi­rme yapan Bakan Selçuk, şunları söyledi:

ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN ÖZEL

EĞİTİM: Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 71 bin polis, 65 bin sağlık personeli, 48 bin din görevlisin­i eğitime aldık.

ASKERLERE SEMİNER: Askerlik yapan 45 bin kişiye aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele konulu seminerler düzenledik.

1.3 MİLYON KİŞİYE AİLE EĞİTİMİ:

Evlilik Öncesi Eğitim ile Aile Eğitim Programlar­ını başlattık. Bugüne kadar 934 bin gencimize Evlilik Öncesi Eğitim, 1.3 milyon vatandaşım­ıza Aile Eğitimi verdik.

ÇOCUKLARA KORUMA KALKANI: Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SED) ile 121 bin çocuğumuzu kendi ailesi yanında destekliyo­ruz. 16 bin 705 çocuğumuzu evlat edindirdik, 6 bin 374 çocuğumuzu koruyucu ailelerimi­zin yanına yerleştird­ik.

KORUMADAKİ 45 BİN GENÇ KAMUDA: Devlet korumasınd­a yetişmiş evlatlarım­ızdan 45 bini aşkın gencimizi kamu kurumların­da istihdam ettik.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye