Sabah

“Macaristan Türkiye’ye karşı olumlu tutum izliyor”

- (ditör: 0HVXW $/781 Tasarım: 7DOLS <$5',0&,

Yıldırım, Macaris tan’daki Gül Baba Tür besi’ni ve Türk Şehitli ği’ni ziyaret etti. Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Budapeşte’de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver ile bir araya geldi. Yıldırım, ilk olarak mevkidaşı Laszlo Köver ile görüştü. Ulusal Meclis binasında gerçekleşe­n görüşme sonrası Yıldırım basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, Meclis Başkanı Köver’in yaklaşık bir ay önce Türkiye’yi ziyaret ettiğini, o gün TürkMacar ilişkileri­nin ele alındığını bugün de tüm konuları tekrar ele alma fırsatı yakaladıkl­arını söyledi. 18 Aralık’ın Türkiye ve Macaristan arasındaki diplomatik ilişkileri­n kuruluşunu­n 95. yıldönümü olduğunu hatırlatan Yıldırım, bu yüzden ziyaretin daha anlamlı olduğunu kaydetti.

Yıldırım, Macaristan ve Türkiye’nin siyasi ve ekonomik ilişkileri­ni geliştirme­ye devam ederken tarihi bağları da ihmal etmediğini kaydederek, “NATO’da da Macaristan ile beraberiz. Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda Macaristan başından beri hep olumlu bir tutum izliyor, bu yüzden kendilerin­e teşekkür ediyoruz.” dedi.

Macaristan’ın izlediği Doğu’ya açılım politikası­nda Türkiye’nin önemli bir yeri olduğunu kaydeden Köver ise, “Vişegrad Dörtlüsü (Polonya, Macaristan, Çekya, Slovakya) ve komşu ülkeler hariç, Macaristan’ın en harâketli dış ilişkileri Türkiye ile. Bu, birbirimiz­e olan sempatinin de bir göstergesi.” diye konuştu.

TBMM Başkanı Yıldırım daha sonra ise Başbakan Orban ile görüştü. Ulusal Meclis binasındak­i heyetlerar­ası görüşme, gazetecile­rin görüntü almasının ardından basına kapalı devam etti. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

 ??  ?? Binali Yıldırım
Binali Yıldırım
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye